Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zaterdagavond laatste

Grøsrock Okkenbroek

OKKENBROEK – De elfde editie van Grøsrock Okkenbroek zal tevens de laatste zijn en dat belooft een gezellig muzikaal feestje te worden! Eigenlijk een beetje “buurtfeest”, want de bands die er optreden komen uit de directe omgeving. De aftrap wordt om 21.00 uur verricht door Craton Scale met deels Okkenbroekse bezetting. Vervolgens speelt Fools Gold uit Lettele en als slotstuk de Gust uit Dijkerhoek. Beide bands met veelal bekende gezichten door eerdere optredens op Grøsrock met andere bands.Met heel veel plezier heeft Stichting Grøsrock Okkenbroek al die jaren het jaarlijkse muzikale gebeuren georganiseerd maar dat was alleen haalbaar doordat vrijwilligers (met name voor de techniek en de opbouw) en sponsoren een flinke steen hebben bijgedragen, in welke vorm dan ook.

In 2005 is Grøsrock voor het eerst gehouden als buitenfestival met in het eerste jaar vijf bands uit totaal verschillende genres maar allemaal met Okkenbroekse vertegenwoordiging: Anyway (muziek voor feesten en partijen), Rubbur (rock-covers), Morbis Exire (death metal), Badjas (punk) en het Agrarisch Duo (boerenrock). Het beleid van de stichting is al die jaren een beetje geënt geweest op een zo gevarieerd mogelijk programma voor iedereen en dat lukte aardig. Een paar jaar geleden werd besloten om Grøsrock voortaan binnen te houden in dorpshuis Ons Centrum vanwege de hoge onkosten die een buitengebeuren met zich meebrengen.

De stichting is nu echter zover om het stokje over te dragen aan anderen en gelukkig zijn er al wat initiatieven in het dorp maar ook in de omgeving.

Zaterdagavond gaan om 20.30 uur de deuren open bij terras en café à la Monique. De entree is gratis!