Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zilveren jubileum Samen Eten Okkenbroek

 Van links naar rechts: Gerda Haverslag, Gerda Bolink, Gerdie Ruiter en Tiny Schreur.


Van links naar rechts: Gerda Haverslag, Gerda Bolink, Gerdie Ruiter en Tiny Schreur.

OKKENBROEK – Vijfentwintig jaar geleden kwamen Ineke Bronninkreef, Kest Jelsma en Gert de Jong met het initiatief om eens per maand een lekkere maaltijd te bereiden voor mensen die er behoefte aan hadden om gezellig met anderen te tafelen én van de ‘luxe’ wilden genieten dat ze zelf niet hoefden te koken. Het idee sloeg aan en zo ontstond Samen Eten Okkenbroek, de eerste club met een dergelijk doel in de wijde omgeving! Later werd het concept ook in andere plaatsen gekopieerd.

Al gauw kwam er een vaste groep mensen eten, af en toe met wat andere gasten er bij. De kookgroep werd uitgebreid en in de loop der jaren vonden daar wel wat wisselingen plaats maar de meeste vrijwilligers bleven heel lang trouw aan de Samen Eten-club.

Belangrijk uitgangspunt van de kookgroep was en is om een goede maaltijd te bereiden tegen een zo laag mogelijke kostprijs, zodat het voor iedereen betaalbaar is en dat is ze al die jaren door gelukt. Zelfs een drie-gangen-menu wordt er geserveerd: een voorafje, hoofdgerecht en een lekker toetje.

Met regelmaat wordt de kookclub nu ook gevraagd door andere verenigingen, waaronder bij het jaarlijkse uitstapje van de kerkelijke medewerkers en leden, die na een dagje uit genieten van goed maal, bereid door Samen Eten.

Ook leveren zij hun aandeel tijdens de Happytaria, een initiatief van de jongeren, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Op 15 november bestond Samen Eten vijfentwintig jaar en dat mocht zeker gevierd worden! Vooraf werd er hard gewerkt aan een jubileumboekje met heerlijke recepten en natuurlijk moest het menu voor het jubileumdiner worden voorbereid, want er werden voor die dag heel wat gasten uitgenodigd om een vorkje mee te prikken! Onder andere burgemeester Andries Heidema, wijkmanager Johannes Vermeulen, de oprichters, oud-vrijwilligers, de vaste gasten van Samen Eten, kortom: een zaal vol met mensen die genoten van al het ouderwets lekkere eten, waaronder balkenbrij, bloedworst, hete bliksem, griesmeelpudding, stoofpeertjes, enz., allemaal bereid door de vier dames die de huidige kookgroep vormen: Gerda Haverslag, Gerda Bolink, Gerdie Ruiter en Tiny Schreur, allemaal al jaren ‘achter de pannen.’

Voor hen waren er lovende woorden van iedereen, een bloemetje, cadeautjes, toespraken, een liedje én vooral de aanmoediging om zo door te gaan!