Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Breien bij de molen’ op

Open Monumentendag

OUDE MOLEN – De Open Monumentendag van 9 september heeft als thema Boeren Burgers en Buitenlui; daarom is er, naast de fototentoonstelling die de Oudheidkundige Kring Bathmen verzorgt bij Windkorenmolen De Leeuw, nog een extra activiteit. Vanwege de vernieuwde belangstelling voor vroegere handwerken, zoals die bij boeren, burgers en buitenlui werden gebruikt, kan men die dag deelnemen aan de Breiworkshop georganiseerd in samenwerking met Astrids WOL Deventer. Deze breiwinkel bestaat 12,5 jaar en sponsort en organiseert mede om die reden deze workshops.Bij deelname volgt u op deze dag een vijftal workshops: fair isle, shawl, handschoenen/mutsen en toe-up sokken breien plus het haken van bloemen. Verder is er natuurlijk een uitgebreid assortiment wol aanwezig!

Voor de inwendige mens zorgen de Vrienden van de Molen. Er is koffie, thee, heerlijk molenbrood, er zijn verse molenpannenkoeken, soep etc. Vanwege de Open Monumentendag kunt u tussen de workshops door deelnemen aan een rondleiding door de molen en de fototentoonstelling bezoeken. Ook de molenwinkel is open en u kunt daar heerlijke molenproducten kopen.

De kosten voor deze dag, van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief alle workshops, lunch, consumptiebonnen en rondleiding door de molen zijn € 75,00 (wol en breinaalden zijn hier niet bij inbegrepen; de kosten daarvan zijn afhankelijk van hoeveel u nodig hebt.)

’s Avonds kunt u ook nog blijven voor een gratis korenfestival ‘Streek-Koren op de Molen’ dat om 19.00 uur begint. Om de tijd te overbruggen is er op 50 m van de molen een uitstekend Chinees restaurant waar u eventueel het diner kunt gebruiken. Kortom, een dag om nooit te vergeten!

Meer informatie over de activiteiten op de Open Monumentendag bij Windkorenmolen de Leeuw is te vinden op http://vrienden.oudemolen.net. Voor de workshop kunt u zich aanmelden via info@astridswol.nl of bellen met 0570-785874 of in de winkel (Astrids Wol, Kleine Overstraat 79, 7411 JK Deventer).