Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fotowedstrijd

Deventer Fotokring en

Korenmolen De Leeuw

groot succes

De eerste prijs!

De eerste prijs!

OUDE MOLEN – De wedstrijd, die de Deventer Fotokring in samenwerking met de Windkorenmolen De Leeuw t.g.v. het 25 jaar jubileum Molenbehoud De Leeuw had uitgeschreven, is een groot succes geworden. Op het thema ‘Meer dan Leven van de Wind’ werden maar liefst 135 foto’s ingezonden. De fotografen hadden in het thema veel inspiratie gevonden en daardoor was er een grote diversiteit aan foto’s ingezonden.

Op zondag 13 september zijn de uiteindelijke prijswinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De vakjury, die bestond uit Cora Sens (voorzitter Deventer Fotokring), Margot Olde Loohuis (beeldend kunstenaar) en Liselotte Kolthof (vakfotograaf), koos uit 15 genomineerde foto’s de drie meest sprekenden.

Uit het juryrapport werd duidelijk dat naast interpretatie van het thema ook de technische kanten van de foto’s zoals compositie, detaillering, scherpte, kleur en moment, duidelijk in de beoordeling werden meegenomen

Uiteindelijk werd de eerste prijs, een geldprijs van € 100,-, toegekend aan de jeugdige Lieke van Dalen uit Westervoort met haar geluksfoto ‘Meeuw op veerboot’. De tweede prijs van € 75,- ging naar Petro Hetjes uit Deventer met zijn foto ‘Schelp op strand’ en de derde prijs van € 50,- naar Marjan Holmer met haar foto van de Zwiepse molen bij zonsopkomst genaamd ‘Onze beste ambassadeur’.

Naast deze prijzen kregen alle genomineerden hun foto op A3- formaat, ingelijst en al, door de Stichting Windkorenmolen De Leeuw aangeboden.

Ingezonden foto’s kunnen nog worden bekeken via: http://stichting.oudemolen.net