Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geraniummarkt bij korenmolen De Leeuw en

Open Molendag De Leeuw

7 mei 2016

7 mei 2016 Geraniummarkt 2

OUDE MOLEN – Vanaf 10.00 – 16.00 uur is de molen open voor publiek. Molengidsen zullen op een deskundige manier de bezoekers door de molen begeleiden. Ondertussen beantwoorden zij vragen en vertellen over dit Rijksmonument, over molens in het algemeen, over de wind, de granen en de aloude techniek van het malen

Geraniummarkt
Moederdag, zondag 8 mei! Op 7 mei ook van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het plein een Geraniummarkt. Een keur aan geraniums in allerhande maten, kleuren en vormen, wordt aangeboden. Prachtige cadeau-ideeën voor Moederdag.

Inwendige mens – Vrienden van de Molen
De hele dag door zijn de ‘Vrienden van de Molen’ in de weer om te zorgen voor de inwendige mens. koffie, thee, en andere drankjes zijn er. Maar ook worden overdag natuurlijk weer de heerlijke pannenkoeken gebakken.

7 mei 2016 Geraniummarkt 1

Muzikale omlijsting
Gezelligheid is het motto op deze dag. Daar hoort ook muziek bij. Op deze dag zal Wim Wiltink met zijn accordeon dan ook voor de muzikale omlijsting zorgen.

 

Molenwinkel
Ook de molenwinkel is geopend. Hier zijn heerlijke en eerlijke ‘De Leeuw’ meelproducten te koop. Of het nu volkorenmeel, bloem, speltproducten, glutenvrije producten of speciale cake- en pannenkoekenmix moet zijn; het is hier allemaal te vinden.

 

Broodbakwedstrijd
De professionele korenmolenaars zijn georganiseerd in het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde (het AKG). Dit gilde bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren zij op de diverse molens een broodbakwedstrijd. Ook Tonnie Moes met zijn meel van windkorenmolen De Leeuw daagt u uit het lekkerste brood van deze streek te bakken. Inschrijven bij ‘De Leeuw’ kan vanaf 30 april. Deelnemers krijgen 1 kilo meel en gist om een brood te bakken dat op 28 mei beoordeeld zal worden (reglement in de molenwinkel). De winnaars maken kans op een broodbakworkshop bij meesterbakker Robert van Beckhoven (bekend van o.a. Heel Holland Bakt). Doe mee en schrijf je in.

 

Nationale Molendag
Op 14 mei zijn de molens in heel Nederland geopend voor publiek. Ook bij windkorenmolen de Leeuw, Oude Molenweg 3 te Lettele (Oude Molen) is die dag van 10.00 – 16.00 uur de molen open en zullen Molengidsen aanwezig zijn.

 

Adres
Windkorenmolen De Leeuw, Oude Molenweg 3, 7434 PD Lettele (Oude Molen.)