Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kruising Oostermaatsdijk/Oude Molenweg: Werk in uitvoering

kruising-oostermaatsdijk

OUDE MOLEN – Afgelopen week is de provincie gestart met de uitvoering van een tijdelijke maatregel ter verbetering van de verkeersveiligheid op de kruising Oostermaatsdijk / Oude Molenweg met de Holterweg. In eerste instantie is nu het kruispunt als een ‘STOP’-kruispunt aangelegd. Dit om verkeersdeelnemers extra attent te maken op dit gevaarlijke kruispunt. Ook zijn al borden geplaatst om fietsers te wijzen op een veiliger oversteek van de Holterweg via de verkeersgeleiders.

Komende weken worden nog verhoogde plakstroken aangelegd en op de Holterweg borden geplaatst met ‘gevaarlijke kruising’ en ‘veilige snelheid 50’. De verhoogde plakstreken moeten ervoor zorgen dat het overzicht behouden blijft voor alle weggebruikers. Nu is er nog zoveel ruimte dat het gemotoriseerde verkeer met twee of drie naast elkaar proberen de Holterweg op te komen en daarmee elkaar het uitzicht ontnemen. Na het plaatsen van de stroken zullen de auto’s één voor één het kruispunt benaderen.

Na de tijdelijke maatregel volgt een definitieve. Deze zal, na de al gestarte planstudie, als concept eind van dit jaar gepubliceerd worden.

Meer weten en volgen van updates? Zie de website van de Buurtvereniging Oude Molen: http://buurtvereniging.oudemolen.net/nieuws