Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nationale Molendag 11 mei bij Windkorenmolen De Leeuw

Met geraniummarkt en Moederdagconcert

OUDE MOLEN – Op de Nationale Molendag van 11 mei zijn er de hele dag activiteiten op het Molenplein rondom Windkorenmolen de Leeuw. Welke?

– Molen open vanaf 10.00 uur tot ca. 15.00 uur is het mogelijk een kijkje te nemen in de molen onder begeleiding van een molengids. Zij kunnen u iets vertellen over de werking van de molen, de geschiedenis van de molen en over het vak van molenaar.

– Geraniummarkt: ook van 10.00 tot 15.00 uur is er de traditionele geraniummarkt. Een aantrekkelijk, kleurrijk assortiment boerengeraniums, hanggeraniums, hanging baskets en ander soort perkgoed wordt aangeboden.

– Koren op de Molen Korenfestival: van 15.00-19.00 uur wordt en prachtig concert gegeven. Omdat het 12 mei Moederdag is, heeft het concert het thema ‘Moeder’ meegekregen. Het wordt een namiddagconcert voor het hele gezin waarbij door een vijftal koren ‘Moeder’ in het zonnetje wordt gezet.

Moederdagconcert: het hele gezin welkom! Vanaf 15.00 uur op 11 mei verzorgen vijf koren een doorlopend concert op het Molenplein rond De Leeuw. Elk koor heeft zijn eigen muzikale genre, eigen repertoire, eigen bezetting en brengt daardoor dus een eigen karakteristieke voorstelling. Elk koor treedt tussen 15.00 en 19.00 uur tweemaal op met optredens van 10-20 minuten elk. Variatie, de hele middag door, is daarmee gegarandeerd.

De koren die deze middag graag de ode aan ‘Moeder’ willen brengen zijn koren uit de eigen streek. In willekeurige volgorde:

Uit Gorssel: De ‘No Romeo’s’ – het koor bestaat uit 24 dames met een passie voor close harmony zingen en streeft naar een hoog niveau.”Raken en geraakt worden”, dat is het uitgangspunt van No Romeo’s. En met hun specifiek op het thema Moeder gebaseerde repertoirekeuze zal dat zeker gaan lukken.

Uit Schalkhaar: Vocal Group Notes – Deze 12-koppige formatie trad met groot succes al eerder op bij een ‘Koren op de Molen’-concert. Maar niet alleen hier, overal waar ze optreden wordt de zang en uitvoering hoog gewaardeerd.

Uit Bathmen: de Bêkezangers. Voor de meesten van u al zeer bekend. Het 35 man tellende koor brengt luister- en meezingliederen ten gehore, onder begeleiding van een accordeonist. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liederen, maar ook uit liederen in onze eigen streektaal, Engels, Duits en Frans.

Het Moederdaglied, een speciaal voor dit concert geschreven tekst, zullen zij graag samen met u uit volle borst zingen.

Uit Dijkerhoek: De Möl’n-zangers. Een enthousiast gemengd koor van 20-30 personen, dat ontstaan is uit een gelegenheidskoor t.g.v. het 125 jarig jubileum van de molen De Hegeman in Dijkerhoek. Ook zij zullen een mooie reeks eigentijdse liederen gebaseerd op het thema ten gehore brengen.

Uit Deventer: Deventer Jeugd Musical. Bij een Moederdagconcert mag een bijdrage van de jeugd niet ontbreken. Daarom is men extra blij dat de Deventer Jeugd Musical ook acte de présence geeft. Jongeren (van 8-18 jaar) zijn in diverse musicalproducties actief en zullen hieruit fraaie delen van oudere en nieuwe projecten presenteren.

 

Waar? Windkorenmolen De Leeuw, Oude Molenweg 3, 7434 PD Oude Molen (Lettele).

Wat (nog meer)?: Naast de optredens van de koren wordt ook op andere manier voor een gezellige ontspannen sfeer gezorgd. Zo verzorgen de ‘Vrienden van de Molen’ uitgebreide catering waar koffie, thee, frisdrank een biertje of een wijntje te verkrijgen zijn, zijn er diverse kraampjes waar nog leuke Moederdagcadeautjes te koop zullen zijn en zijn er voor de kinderen een springkussen en een tent waar met bouwplaten, kleurplaten en meer kinderen zich langere tijd kunnen vermaken terwijl de ouders bij het concert kunnen zijn.

Kosten?: Het concert is vrij, gratis toegankelijk. Ook parkeren is gratis.

Het concert wordt namelijk financieel mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard CultuurFonds, Stichting Wesselings-van Breemen, gemeente Deventer en de Stichting Bathmen Actief.

Men rekent op een fraaie lentedag. Mocht er echt slecht weer voorspeld worden, dan wordt het concert op vrijdag 10 mei afgelast. Zie dan de website van de Vrienden van de Molen: http://vrienden.oudemolen.net