Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nationale Molendag bij Windkorenmolen de Leeuw:

12 mei van 10.00-16.00 uur

OUDE MOLEN – Op zaterdag 12 mei bent u  tijdens de Nationale Molendagen van harte welkom bij Windkorenmolen De Leeuw (Oude Molen).Rondleidingen

Molengidsen zijn aanwezig en vertellen u met plezier talloze wetenswaardigheden over de geschiedenis van de molen, het malen, de functies van de aanwezige apparatuur en nog veel meer.

En het is ook leuk voor kinderen. er wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen, zodat het voor iedereen leuk kan zijn.

In een tent op het plein wordt ook een doorlopende videopresentatie over De Leeuw  vertoond.

 

Geraniummarkt

Op de traditionele geraniummarkt kunt u kiezen uit een ruime keuze aan planten, waaronder natuurlijk veel geraniums. Ze zijn er in vele vormen en kleuren zowel als perkplant als fraai opgemaakte potten en manden. Maar er zijn meer planten om uit te kiezen. Wat dacht u van fraaie fuchsia’s en petunia’s. Kom en kies de soorten en maten van uw voorkeur.

 

Molenwinkel

Ook de molenwinkel is open. Er is een ruim aanbod van molengerelateerde producten te vinden. Niet alleen broodmeel in diverse variaties maar ook meel voor andere producten  zoals koeken, cakes, pannenkoeken zijn er te vinden. Veel ingrediënten voor die meelproducten staan er ook   op het schap.

 

Pannenkoeken en meer

De Vrienden van de Molen zijn de hele dag aanwezig en bereiden voor u en uw familie de heerlijkste pannenkoeken. Lekker even zitten lekker met een kop koffie, thee, limonade en een stukje koek om even te genieten van de gezelligheid rond de mooi gepavoiseerde molen of van de doorlopende videopresentatie. Ook zijn er nog enkele andere streekproducten als jams en honing in de aanbieding.

 

Moederdag: cadeautip

Op 13 mei is het Moederdag. Altijd lastig iets leuks te bedenken voor je (schoon-)moeder (of voor jezelf)? Daarom de tip om op het molenplein uw verrassing samen te stellen: een prachtige plant, aangevuld met originele meelproducten uit de winkel, daarbij een molenkoek van de Vrienden van de Molen’ en een enkel potje jam of honing. Als dat niet in de smaak valt dan …….

 

Informatie

Er is informatie beschikbaar over molens, Windkorenmolen de Leeuw, de Vereniging de Hollandsche Molen en meer. De Stichting Windkorenmolen De Leeuw beheert de molen en moet zorgen voor de financiën. Daarom leggen zij ook formulieren neer waarop u zich kunt aanmelden als donateur. Informeer ernaar.

Nationale Molendag, Windkorenmolen de Leeuw: 12 mei van 10.00-16.00 uur. Oude Molenweg 3, 7434 PD, Lettele, Oude Molen.