Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Open Monumentendag Overijsselse Molendag

OUDE MOLEN – Windkorenmolen De Leeuw doet mee.
Waarmee? Landelijke Open Monumentendag en Overijsselse Molendag.
Wanneer? Zaterdag 8 september van 10.00-16.00 uur.Hoe en wat?

– Molen is open voor publiek. Er zijn molengidsen aanwezig die van alles kunnen vertellen over de molen, het malen, de geschiedenis en cultureel belang.

Grootse fototentoonstelling: Europa(vakantie)foto’s.

Bij de nationale molendagen van mei 2018 is het publiek gevraagd om foto’s van molens in te sturen die tijdens vakanties of dagjes uit gemaakt zijn. Dit in het kader van het nationale thema van de Open Monumentendagen ‘In Europa’. Er was veel respons, foto’s uit maar liefst 17 Europese landen zijn ingestuurd door tientallen ‘reizigers’. Honderd foto’s van oude, bijzondere, speciale, nieuwe, bizarre en unieke molens met korte toelichting/anekdote worden getoond.

– Vrienden van de Molen met pannenkoeken, Molenkoeken, koffie, thee, en meer. Het geeft u een gelegenheid even te pauzeren voor of na uw bezoek aan de molen of de fototentoonstelling.

– Molenwinkel normaal geopend. Zoals gebruikelijk kunt u op deze dag ook, zoals elke vrijdagmiddag en zaterdag, bij de molenwinkel terecht voor een groot assortiment meelproducten, mixen en veel bijbehorende ingrediënten. Natuurlijk voor eigen dagelijks gebruik, maar u vindt er ook leuke ideeën om originele cadeautjes mee samen te stellen.