Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Reünie oud-leerlingen Heideschooltje belooft succes te worden

Door Evert van de Weg.

OUDE MOLEN – Zet een paar oud-leerlingen van het vroegere Heideschooltje uit Oude Molen onder de rook van Bathmen bij elkaar en ze beginnen vele, vaak humoristische herinneringen op te halen. Als je, zoals ik, twee mensen uit de Commissie die de komende reünie van 8 oktober organiseert, namelijk Hanneke Brilman en Gerrit Oplaat samen treft, dan zijn de verhalen over belevenissen van vroeger rond het schooltje niet van de lucht. Het Heideschooltje had dan ook eigenlijk bijna vanaf het begin van haar bestaan een centrale rol in de buurtschap Oude Molen en is belangrijk geweest in het leven van veel leerlingen. Het gebouw zelf is nu omgetoverd tot een mooi woonhuis, waarin nog de vroegere functie te herkennen is. Maar de vele herinneringen blijven.Van de 335 leerlingen die vanaf 1938, het openingsjaar van de school, tot 1984, toen de school gesloten werd, de school hebben bezocht hebben zich maar liefst 175 mensen opgegeven voor de reünie. De reünisten komen uit alle hoeken van Nederland.

Ze krijgen in Cultuurhuus Braakhekke een mooi programma voorgeschoteld, dat begint met koffie met een ‘Mölln’kooke’. Er zullen geen ellenlange toespraken zijn, maar er zal vooral veel tijd worden ingeruimd om met elkaar bij te kletsen. Velen hebben elkaar al vele jaren niet gezien, dus aan uitwisseling van ervaringen is na zoveel jaren de meeste behoefte.

De vele foto’s die door de jaren heen gemaakt zijn tijdens de bekende sessies voor de klassenfoto’s, tijdens schoolreisjes en hoogtijdagen op school zoals Sinterklaasvieringen enzovoorts zullen ongetwijfeld helpen bij het ophalen van de herinneringen.

’s Middags zal er een leuke cabaretvoorstelling plaats vinden. Bijzonder is wel dat het natje en droogje die dag verzorgd zal worden door een oud-leerling van het Heideschooltje, namelijk Wim Hekkert, die nu een cateringbedrijf in Raalte runt.

Hoewel het programma officieel om 17.00 uur eindigt zou de reünie door de vernieuwde contacten voor velen ook nog wel eens fors kunnen uitlopen…