Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Windkorenmolen de Leeuw:

Open Molendag en de traditionele Geraniummarkt

OUDE MOLEN – Op 13 en 14 mei wordt in het hele land de Nationale Molen- en Gemalendag gehouden. Ruim 900 molens in het hele land openen dan hun deuren en laten het publiek zien waarom een molen materieel cultureel erfgoed is en het vak van molenaar als immaterieel cultureel erfgoed dient en is aangemerkt.

(Meer over de Open Molendagen zie https://www.molens.nl/event/nationale-molendag-2/

Ook Windkorenmolen de Leeuw is op 13 mei geopend en wel toegankelijk voor publiek van 10.00-16.00 uur. Molengidsen leiden u graag rond in de molen, via de meelzolder en de steenzolder naar en over de stelling waar de wieken draaien en het kruiwerk zorgt dat de molen in de wind staat.

Traditioneel wordt naast deze Open Dag ook de Geraniummarkt gehouden. Mooie geraniums en ander plantgoed in allerlei soorten, maten en kleuren worden aangeboden. En juist op de dag voor Moederdag is dat een uitgelezen kans en extra reden om (weer) eens langs te komen.

En deze dagen zijn altijd enorm gezellig ook. De ‘Vrienden van de Molen’ verzorgen u weer tot in de puntjes. Of dat nu alleen met koffie of thee is of juist met een stukje molenkoek, een versgebakken pannenkoek of met een streekproduct als kruudmoes. Andere streekproducten zijn er ook. Natuurlijk, in de Molenwinkel van molenaar Tonnie Moes, de kwalitatief hoogstaande pure meel- en bloemsoorten. Maar ook alles wat nodig is voor het bakken van een lekker (krenten-)brood, voor taarten, koeken en meer lekkers. Verder zijn er in de winkel zaterdags diverse typen in de eigen houtoven gebakken broden te koop. Buiten de winkel tenslotte vindt u op deze zaterdag ook nog een klein assortiment honing, sauzen, confituren en zo meer. Het is er weer allemaal. Dus alle reden om een stop bij en een bezoek aan de Molen te plannen op zaterdag 13 mei. Adres: Molenweg 3, 7434PD Lettele (buurtschap Oude Molen – gemeente Deventer.)

Alle opbrengsten komen als altijd ten goede aan het onderhoudsfonds van de Stichting Windkorenmolen de Leeuw.