Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Windkorenmolen De Leeuw open voor publiek

Open Monumentendag/Overijsselse molendag

Open Monumentendag

OUDE MOLEN – Op de komende Open Monumentendag, zaterdag 10 september, de dag die tevens de Overijsselse Molendag is, is Windkorenmolen De Leeuw in Lettele ( Oude Molenweg 3, 7434 PD), buurtschap Oude Molen geopend voor publiek.

Van 10.00-16.00 uur wordt u van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Er zullen molengidsen aanwezig zijn om u rond te leiden en die ook, in het kader van het motto van de landelijke Open Monumentendagen, de‘Symbolen en Ikonen’ van de molenwereld onder uw aandacht zullen brengen.

Op dit motto op te vrolijken zal het mini-gezelschap De ZZP-ers uit Okkenbroek zorgen voor een beetje gekkigheid onder de titel: Klap van de Molen. Luchtige grapjes, een pakkend wijsje er tussendoor en wat sketches. Laagdrempelig vermaak van een klein half uurtje per optreden en bij goed weer gaat dat buiten gebeuren, voor de achterdeuren van korenmolen De Leeuw. Om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur kan jong en oud mee genieten.

De gehele dag is de Molenwinkel geopend en zijn de Vrienden van de Molen actief, waardoor u kunt genieten van heerlijke koffie, thee, molenkoek, wat streekgerechten en natuurlijk van pannenkoeken, gebakken van op de molen gemalen meel

Komt allen, want het wordt reuze gezellig.