Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wintermarkt Oude Molen succesvol verlopen

Wintermarkt Oude Molen

OUDE MOLEN – Uitermate tevreden kijken zowel het organisatiecomité van de ‘Vrienden van de Molen’ als de kraamhouders terug op de Wintermarkt 2015, die afgelopen zaterdag 12 december rondom de molen De Leeuw  werd gehouden. Was er aanvankelijk nog wat zorg of het weer mee zou werken, tijdens de markturen zelf bleek die zorg ongegrond.

Het was prima weer, eerst met zon, later wat bewolking en niet al te koud. Tegen het sluiten van de markt begon het pas te regenen en stak de wind op. Juist deze omstandigheden lokten overdag mensen naar de markt; want het was druk. Eenmaal op de markt was het gezellig met muziek van de midwinterhoornblazers, het draaiorgeltje Die Ente en Wim Wiltink op accordeon. Verder werd een gevarieerd assortiment winter- en kerstspullen aangeboden voor zowel in- als uitwendige mens en viel er in het bijzonder weer te genieten van de eerste heerlijke oliebollen van het jaar.

Ook de kerstbomenverkoop bij de familie Pakkert en het bezoek van de vaste klanten van de molenwinkel droegen bij aan de grote aantallen mensen rondom Molen de Leeuw. Daarvan probeerden ook Ruud Denneboom en Stijn Borren, geassisteerd door broertje en neefje, door tegen betaling van een kleine bijdrage verzoekplaatjes te draaien voor de actie Serious Request. Ook probeerden zij voor dit doel nog allerlei spulletjes te verkopen. Hoewel het plekje op het plein wel wat koud was, was dat geen punt en haalden ze op deze manier het prachtige bedrag van € 63,75 binnen.

Al met al een succesvol verlopen Wintermarkt waar iedereen tevreden op kan terugkijken.