Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wintermarkt in Oude Molen: zaterdag 9 december

van 10.00 – 15.30 uur

OUDE MOLEN – Op zaterdag 9 december van 10.00 – 15.30 uur houden de ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw een uiterst sfeervolle Wintermarkt rond deze molen aan de Oude Molenweg 3, Oude Molen (een buurtschap tussen Lettele en Bathmen), halverwege de N344-Holterweg-van Deventer naar Holten).Ruim twintig standhouders brengen u vanaf het eerste moment in een heerlijke gezellige, gemoedelijke en knusse decembersfeer. U kunt genieten van en snuffelen tussen een heel gevarieerd aanbod van artikelen voor gezelligheid in huis en tuin. Van kerstartikelen, kerststukjes, bloemen, kransen tot houten decoraties voor binnen en buiten. U kunt uzelf, familie en vrienden eens verwennen en verrassen met allerlei cadeautjes voor deze feestdagen. Denk aan wollen artikelen, sieraden en wenskaarten. Maar ook verwennen door de smaakpapillen te laten genieten van een variatie aan vleesproducten, vis, honingproducten, fruit- en groenteconserven.Wilt uzelf brood, koeken of taarten bakken deze maand? Bezoek dan ook zeker de molenwinkel. Het meel, met heel veel erbij behorende ingrediënten, is er in talloze variaties te koop. En het is niet zomaar meel. Het is door het ambachtelijk korenmolenaarsgilde (AKG) als beste meel van 2017 beoordeeld. Hulde aan de molenaar.

Voor de derde keer is er ook dit jaar de mogelijkheid om prachtige (kinder)boeken gewoon te ruilen. Neem een uitgelezen boek mee van huis en ruil dat voor een nieuw verhaal in het genre dat bij u past. (Zie ook www.ruiljeboek.nl).

Op de markt verzorgen de Vrienden van de Molen de catering en muziek. Neem gezellig even plaats en geniet van warme chocolademelk, glühwein, koffie, thee, molenkoek, een soepje of verwen uzelf en de kinderen alvast met een eerste oliebol.

En natuurlijk ontbreekt het niet aan fijne muziek in wintersfeer. Genieten van midwinterhoornblazen en het knusse draaiorgeltje ‘Die Ente’.

Bovendien is de markt traditioneel de start van de oliebollenmarathon. Op deze 9e december maar ook op 16, 30 en 31 december (Oudejaarsdag) worden volop oliebollen gebakken voor de liefhebbers ter plekke of juist voor degene die thuis eens willen trakteren. Voor oud & nieuw kunnen oliebollen worden besteld die vers op 30 en 31 december gebakken en ook op die data afgehaald kunnen worden. (Bestellen: http://vrienden.oudemolen.net/nieuws).

Compleet wordt de Wintermarkt pas als er ook gelijk een kerstboom kan worden aangeschaft. En dat kan, pal naast de molen, op het terrein van de familie Pakkert. Variaties in soorten en maten te over om een ideale keuze te maken.

Prachtig toch om het kopen van een boom te kunnen combineren met een bezoek aan de Wintermarkt rondom Molen De Leeuw.

Al met al reden genoeg om 9 december naar de Wintermarkt te komen in Oude Molen. Parkeren gratis. Info: http://vrienden.oudemolen.net