Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zaterdag 12 december:

Wintermarkt in Oude Molen

Zaterdag 12 december

OUDE MOLEN – Op zaterdag 12 december van 10.00 – 16.00 uur houden de ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw, weer een uiterst sfeervolle Wintermarkt bij en rond deze molen, Oude Molenweg 3.

Vijfentwintig standhouders brengen u, als bezoeker, vanaf het eerste moment in een heerlijke gezellige, gemoedelijke en knusse decembersfeer. U kunt genieten van en snuffelen tussen een heel gevarieerd aanbod van artikelen voor gezelligheid in huis en tuin met kerstartikelen, kerststukjes, bloemen, kransen, houtproducten, vachten en veel meer. U kunt uzelf, familie en vrienden eens verwennen en verrassen met allerlei cadeautjes voor deze feestdagen. Denk aan wollen artikelen, sieraden en wenskaarten en honingproducten. Maar ook kunt u de smaakpapillen laten genieten van een variatie aan vleesproducten, met honing, fruit- en groenteconserven en heerlijk op hout gebakken brood van meel van De Leeuw. Het meel zelf in diverse variaties is te koop in het Molenwinkeltje.

En dat dit kwaliteitsmeel is, mag ook dit jaar weer blijken uit het behalen van de hoogste score door molenaar Tonnie Moes bij de jaarlijkse test van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.

Nieuw op de markt is de mogelijkheid boeken te ruilen. Lekker lezen tijdens de donkere dagen, ruil dan de boeken die u al uit heeft bij de Boekenruilkast. (Zie ook www.ruiljeboek.nl)

Op de markt zorgen de Vrienden van de Molen voor de bij het jaargetijde horende catering en muziek. Soepen, warme chocolademelk, Glühwein, koffie, thee, molenkoek en veel meer lekkers.

En natuurlijk ontbreekt het niet aan fijne muziek in wintersfeer. Genieten van midwinterhoornblazen, een knus draaiorgeltje en accordeonist Wim Wiltink.

Rond 11 uur ’s morgens wordt de uitslag bekendgemaakt van de ballonnenwedstrijd die ter gelegenheid van de jubileumviering op 12 september vanaf het Molenplein werd gehouden.

Daarnaast is de verkoop van kerstbomen in volle gang: pal naast de molen op het terrein van de familie Pakkert. Prachtig om het kopen van een boom te combineren met een bezoek aan de Wintermarkt.

Bovendien is de markt traditioneel de start van de oliebollenmarathon. Op deze 12e december maar ook op 19 en 31 december (Oudejaarsdag) worden volop oliebollen gebakken voor de liefhebbers ter plekke of juist voor degene die thuis eens willen trakteren. Voor Oud en Nieuw kunnen oliebollen worden besteld die vers op Oudejaarsdag gebakken en ook dan afgehaald kunnen worden (Bestellen: http://vrienden.oudemolen.net/nieuws).

Al met al reden genoeg om 12 december naar de Wintermarkt te komen in Oude Molen.

Parkeren gratis. Info: http://vrienden.oudemolen.net