Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lysistrata – de kracht van de liefde als wapen tegen de oorlog

Prikkelend theaterspektakel op landgoed De Oxerhof

Prikkelend theaterspektakel

OXE – Van 28 augustus tot en met 11 september kunt u genieten van een enerverend spektakel in het amfitheater van landgoed De Oxerhof in Deventer. Voor en na de voorstelling zijn er Griekse hapjes van de barbecue.Lysistrata is het wereldberoemde verhaal over de vrouw die de oorlog stopte met een geniale truc. Bijna heel haar jonge leven woont Lysistrata op de puinhopen van het oude Athene. Er woedt al meer dan 20 jaar oorlog met de Spartanen. Geen enkele politieke vredespoging tot dan toe is gelukt. De vrouwen hadden daarin nooit een stem. Maar onder leiding van Lysistrata bedenken ze wel een effectief antwoord. Geen vrede? Dan ook geen seks!

Terwijl de mannen er op uit trekken om de degens te kruisen, ontwikkelen de vrouwen hun plan. Als de mannen na de zoveelste verloren slag thuis komen, kruisen de vrouwen de benen. Ziedaar, de vrede was nog nooit zo snel getekend. Hoewel? De goden denken daar toch anders over…

Lysistrata is een locatievoorstelling in de open lucht met 30 acteurs, dansers, steltlopers en live muziek. Een klassiek stuk in een modern jasje.

Op luchtige wijze en met humor daagt Lysistrata je uit om weer eens na te denken over oorlog en vrede én over de verschillen tussen man en vrouw.

De schitterende omgeving, het boeiende spektakel en de heerlijke barbecue staan garant voor een gezellig avondje of middag nazomeren!

Waar: Theater Oxerhof, Deventer, Oxerhoflaan 6, 7428 MB Deventer.

Wanneer: 28 augustus, 2, 3, 4 en 9, 10, 11 september.

Toegang: € 15,00 / € 12,50.

Barbecue: € 10,00.

Informatie en kaarten: www.theateroxerhof.nl

Foto: Willem Westermann.