Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een bijzondere boerderij,

‘de wederopbouwboerderij’

Lezing ‘Wederopbouw boerderijen in Salland’

SCHALKHAAR – Op 19 mei was de eerste in een reeks van lezingen over de wederopbouwboerderijen in Salland in Raalte. Na Raalte is er nu een lezing op 16 juni in Schalkhaar.Na Schalkhaar vinden er nog lezingen plaats in Holten (23 juni), Bathmen (5 oktober) en in Dalfsen (voorjaar 2017). De exacte tijdstippen en locaties worden later bekend gemaakt.

De wederopbouwboerderij, misschien hebt u er weleens van gehoord. Ook in Salland zijn er na de Tweede Wereldoorlog wederopbouwboerderijen gebouwd, totaal bijna 300 stuks. U zult ze zeker herkennen in het landschap van Salland.

Wilt u het hele verhaal van de Wederopbouwboerderij horen? Dan is daar nu de gelegenheid voor. Wat is de reden van het ontstaan van deze boerderij? Wat zijn de verhalen die rondom deze boerderijen speelden in de Tweede Wereldoorlog, waarom lijken ze ook veel op elkaar? Hoe werd dat allemaal georganiseerd? Waarom is de aandacht hiervoor nu zo noodzakelijk?

Al deze vragen worden beantwoord op donderdag 16 juni 2016.

Locatie: ‘School van Frieswijk’, Avergoorsedijk 2 te Averlo – Schalkhaar.

Tijdstip: 20.30 -22.00 uur. Toegang: gratis.

De inleiding op deze avond zal worden verzorgd door Robert Kemper Alferink, medeauteur van het boek ‘Boerderijen in Salland’ en projectleider van ‘Wederopbouwboerderijen in Salland’.

U wordt hiervoor hartelijk uitgenodigd door Plaatselijk Belang Averlo-Frieswijk en de Stichting Sallands Erfgoed.