Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Café Doodgewoon

SCHALKHAAR – Op dinsdag 17 maart 2015 is er in Brasserie de Lindeboom, Lindeboomsweg 1a, Schalkhaar Café Doodgewoon. Het programma (Regie over de plaats van sterven) begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom en staan koffie en thee klaar.

Sterven mensen op de plaats van hun voorkeur? En wie beslist hierover? Op deze vragen zocht Berdine Koekoek, netwerkcoördinator palliatieve zorg in Salland, een antwoord. Zij deelt de uitkomsten van haar onderzoek – waaraan  bijna 2000 Nederlanders deelnamen – met de aanwezigen. Opmerkelijk is dat mensen ‘zich thuis voelen’ belangrijker vinden dan ‘thuis zijn’. Wilco Harleman vertelt aansluitend over het sterfbed van zijn moeder. Bezoekers kunnen ook een waakmand bekijken.

 

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Salland waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie en vrienden en andere belangstellenden. Er wordt begonnen met een informatieve lezing. Hierna is ruimte voor uitwisseling en vragen. Onder het genot van een drankje kan er nagepraat worden. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners aanwezig.

Café ‘Doodgewoon’ wordt 5x per jaar gehouden op de derde dinsdag van de maand.

Meer informatie: Website:  www.pnsalland.nl , tel. 06-22187443

Volgende bijeenkomsten in 2015: 19 mei: Levenskracht; 15 september: Omgaan met pijn; 17 november: Theater aan de lijn.

Café Doodgewoon is een initiatief van Palliatief Netwerk Salland en het Steunpunt Mantelzorg.