Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Café Doodgewoon

SCHALKHAAR – Op dinsdag 15 november 2016 is er in Brasserie de Lindeboom, Lindeboomsweg 1a Café Doodgewoon. Het thema is deze keer: dementie. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom en staat de koffie en thee klaar.De diagnose dementie is ingrijpend voor zowel patiënten, partners en andere direct betrokkenen. Er wordt veel gevraagd van de omgeving doordat er bij de persoon die de diagnose kreeg veranderingen in het gedrag kunnen ontstaan, geheugenproblemen en moeite met het onder ogen zien van wat er aan de hand is.

Wat voor soorten dementie zijn er? Hoe wordt de diagnose gesteld? Zijn er behandelopties en welke? Wat kan er aan begeleiding geboden worden? Wat zijn de gevolgen voor patiënt en zijn familie? Geriater Inge Jansen houdt een inleiding over dit thema en een echtgenote van een patiënt met dementie vertelt over haar ervaringen. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Salland waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie en vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners aanwezig. Café ‘Doodgewoon’ wordt 5x per jaar gehouden op de derde dinsdag van de maand.

Meer informatie: www.pnsalland.nl of 06-22187443

 

Volgende bijeenkomsten in 2017: 17 januari – Zorg dichtbij; 21 maart – Feiten en fabels rondom een uitvaart; 16 mei – Zorgen voor een ander, hoe doe je dat? 19 september – Je bent meer dan je ziekte; 21 november – Vingerafdruk van verdriet.

Café Doodgewoon is een initiatief van Palliatief Netwerk Salland en het Steunpunt Mantelzorg.