Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Café Doodgewoon

SCHALKHAAR – Gastspreker bij Café Doodgewoon op dinsdag 20 januari is Rob Bruntink, freelance-journalist met als specialisatie palliatieve zorg. Hij heeft een aantal boeken geschreven en is o.a. inhoudelijk hoofdredacteur van Pal voor u.

Het thema is palliatieve sedatie en euthanasie. Café Doodgewoon wordt gehouden bijBrasserie de Lindeboom, Lindeboomsweg 1a, Schalkhaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom en staat de koffie en thee klaar. Deze interactieve avond staat in het teken van het maken van keuzes in de laatste levensfase.

 

Waar wil je sterven?

Welke medische behandelingen wil je (niet) ondergaan op je sterfbed?

Hoe denk je over euthanasie of palliatieve sedatie?

Het einde van mijn leven, goed geregeld?

 

Nadenken over het levenseinde is niet iets wat je dagelijks doet. Ook niet als je ongeneeslijk ziek bent. Toch is het nuttig om eens stil te staan bij persoonlijke voorkeuren rondom de zorg en behandelingen waar je aan het eind van het leven mee te maken kunt krijgen. Het geeft niet alleen jezelf houvast en rust,  ook voor naasten en de (huis)arts is het belangrijk om te weten hoe jij hierover denkt. Zij kunnen je dan beter helpen en ondersteunen.

Verschillende manieren van sterven komen aan bod; het normale sterven , stoppen met eten en drinken, palliatieve sedatie en euthanasie. Daarnaast hoor je welke invloed je zelf kunt uitoefenen op de zorg en behandeling in de laatste levensfase.  Stap voor stap kun je persoonlijke wensen en voorkeuren invullen. Alle bezoekers krijgen het nieuwe themaboekje  ‘Wat als je je leven verliest?’ gratis mee.

 

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Salland waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie en vrienden en andere belangstellenden. We beginnen met een informatieve lezing. Hierna is ruimte voor uitwisseling en vragen. Onder het genot van een drankje kan er nagepraat worden. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners aanwezig.

Café ‘Doodgewoon’ wordt 5x per jaar georganiseerd op de derde dinsdag van de maand.

 

Wat is Pal voor u

Pal voor u vertelt hoe het is om ongeneeslijk ziek te zijn en hoe daarmee om te gaan. Het platform Pal voor u deelt informatie en ervaringen via het magazine Pal voor u, de themaboekjes, de Regionale Informatiegidsen, de app, palvooru.nl  en social media. Vele betrokken deskundige personen en organisaties en de Regionale Netwerken Palliatieve Zorg werken hierin nauw samen.

 

Meer informatie

Website: www.pnsalland.nl en www.palvooru.nl Tel. 06-22187443

 

Volgende bijeenkomsten in 2015

17 maart: regie over de plaats van sterven

19 mei: levenskracht

15 september: omgaan met pijn

17 november: theater aan de lijn

 

Café Doodgewoon is een initiatief van Palliatief Netwerk Salland en het Steunpunt Mantelzorg