Feestdag Maria van Frieswijk

SCHALKHAAR – Op zondag 13 oktober wordt in de H. Lebuinusparochie de jaarlijkse viering van Maria van Frieswijk gehouden. Het eikenhouten beeldje van O.L. Vrouw van Frieswijk dateert uit circa 1500 en is ongeveer 40 centimeter hoog. Het beeldje stelt een staande Maria voor. In haar rechterarm houdt zij het kindje Jezus vast dat een druiventros in zijn handen heeft.De dag begint om 10.30 uur met een feestelijke eucharistieviering in de St. Nicolaaskerk in Schalkhaar met zang van het St. Nicolaaskoor o.l.v. Paul Bonenkamp. Voorgangers zijn pastoor Cornelissen en diaken Brinkhuis. Centraal staat het evangelie van de vlucht van de heilige Familie naar Egypte. In de viering worden enkele vluchtelingen opgenomen in de Kerk.

Na de viering vertrekken de kerkgangers per fiets, auto of per huifkar naar de School van Frieswijk. Daar is parkeergelegenheid. Carpoolen wordt aanbevolen.

Rond 12.30 uur: lunch in de ‘School van Frieswijk’. Er wordt gezorgd voor soep, koffie, thee en een broodje. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen lunch meenemen.

Na de lunch wordt de dag afgesloten met een Mariahulde. Het Mariakoor o.l.v. Hans Mol zal de zang verzorgen.

Hebt u geen eigen vervoer naar de School van Frieswijk, meldt u dat dan bij het secretariaat, men probeert dan vervoer te regelen. Tel. 0570 – 622834 (donderdag van 9.30 uur tot 12.00 uur). Van harte welkom.