Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Gooijer Marke bestaat 40 jaar en dat werd gevierd!

De Gooijer Marke

SCHALKHAAR – Donderdag 1 september werd het 40 jarig bestaan van het DAC de Gooijer Marke in Schalkhaar gevierd. Een feest voor de cliënten; mensen met een verstandelijke beperking. Er waren taartjes van de eigen bakkerij en er was een clown aanwezig; zo gezellig. Iedereen had plezier, de clown was leuk, maar ook een beetje spannend en de taartjes waren heerlijk.

Visie op ondersteuning en zorg

Bij DAC de Gooijer Marke hebben de activiteitenbegeleiders altijd voor veel geknutsel gezorgd. Er werd muziek gemaakt en er lag een imponerende hoeveelheid aan spelletjes in de kasten. De tijden zijn veranderd sinds 1976, evenals de visie op de zorg. De Gooijer Marke maakt sinds 1992 onderdeel uit van De Parabool. Langzamerhand is het zorgen voor veranderd in samen zorgen met de cliënten. Kleine bedrijfjes zijn opgestart, zoals een bakkerij, industrieel werk, een textielatelier, wasserette, het Groene Erf en een houtwerkplaats.

 

De Gooijer Marke is flink uitgebreid binnen Schalkhaar, Raalte, Broekland, Mariënheem en Heeten met onder andere de Kleurmeesters, een wasserette, een textielatelier en diverse winkels. Ook is er de groep ’Op Maat’ waar cliënten mogen zijn, die niet in het arbeidsproces mee kunnen draaien. Andere cliënten worden weer begeleid in het arbeidsproces buiten De Parabool door de trajectbegeleider.

 

De Parabool

Bij De Parabool worden kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking ondersteund in de woonsituatie, op school of bij werk en/of dagbesteding. De Parabool is met 300 medewerkers een kleine organisatie waar de mens centraal staat. Met verschillende kleinschalige woon- en dagbestedingslocaties in de regio biedt De Parabool haar cliënten volop kansen voor ontplooiing, sociale contacten en integratie in de samenleving.