Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gratis schaatsen, glijden en spelen op de Scheg

SCHALKHAAR – Het schaatsen in een mooi beweegprogramma voor de jeugd van Schalkhaar en de leerlingen van de Sleutel en Nicolaas scholen. Alle kinderen kunnen meedoen en ook hun huisgenoten en vrienden. Dit aanbod aan de jeugd is mogelijk door fijne samenwerking en donatie van de Ondernemers Vereniging Schalkhaar en de plaatselijke Schaats- en Skeelerorganisatie In Beweging, KNSB lid 4004 Sportief~Oost-Nederland~Schaatscomité Schalkhaar anno 27081979.Het feest is door de club opgezet omdat er na 2012 geen 11 cm dik en betrouwbaar natuurijs meer is geweest en we toch allen de natuurijs-schaatscultuur een warm hart toe dragen. Mika van Essen, de onzichtbare toendratijger, won toen de natuurijssprint en -marathon op de prachtige toendraijsvlakte van de Douwelerkolk. En: is nu topschaatser!

Daarom is het overdekte middenterrein van de Scheg vijf keer gehuurd. En wel op de zondagen 12,19 en 26 januari en 2 en 9 februari. Aanvang 16.45 uur. Ieder die komt kan bij de kassa aangeven dat je voor het In Beweginguurtje natuurijsfeest komt en dan via de tunnel naar het middenterrein gaan. Als je geen schaatsen hebt, kun je ze vooraf huren bij de winkel op de ijsbaan; zie daarvoor www.schaatswinkel.net

Er is heerlijk vrij spelen en glijden en als je mee wil doen geeft team In Beweging ook wat Schaats In Bewegingsleer. Waaronder ook de befaamde toendratijger-ijskoprol-stuiterbal en 25 m supersprint. Neem paps en mams ook mee, dat geeft nog meer schaatsvreugde ”blij dat ik glij”.

Contact Jeannet TotaalLook, Mark Opticiën en pietvanoosterom.aaa@hotmail.com