Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een groots kinderfeest in stormachtig Schalkhaar

een-groots-kinderfeest

SCHALKHAAR – Zondag 20 november rond 13.00 uur stonden er al veel kinderen Sinterklaas en zijn Pieten op te wachten bij woonzorgcentrum park Braband. Met een grote menigte gingen ze met z’n allen met veel wind in de rug om 13.30 uur via de koning Wilhelminalaan richting Sporthal Westenberg.

De pietenband liepen samen met de majorettes voorop, gevolgd door Sinterklaas en de wethouder in de koets met paard.

Aangekomen bij de sporthal was het dringen om binnen te komen en een goed plekje te bemachtigen om dicht bij Sinterklaas en de Pieten te zitten.

Sinterklaas was door de drukte van afgelopen week snotverkouden geworden en daarbij ook nog zijn mijter verloren onderweg. En wat moet Sinterklaas zonder een mijter? Gelukkig had de Hoofdpiet een goed idee om een wedstrijd te houden om de mooiste mijter van een van de kinderen uit de zaal te kiezen. Deze zou dan voor Sinterklaas zijn.

Tijdens de wedstrijd kwam er een boef en die bleek de mijter van Sinterklaas te hebben gestolen. Gelukkig kon Sinterklaas de mijter terug krijgen met hulp van de Hoofdpiet. En er werd een winnaar uitgekozen voor de mooist versierde mijter: Sterre haar tekening was verkozen tot mooiste mijter.

Als afsluiter speelden de muziekpieten nog een aantal liedjes en kregen de kinderen nog iets lekkers. Het was weer een zeer geslaagd Sinterklaasfeest in Schalkhaar. Zijn jullie er volgend jaar weer bij?

Meer weten en foto’s kijken? Ga naar www.sintinschalkhaar.nl of kijk op de facebookpagina Sintinschalkhaar.