Meer ruimte rondom paasvuur Schalkhaar

Burgemeester Heidema steekt boake aan

SCHALKHAAR – Andries Heidema komt zondagavond 16 april, eerste paasdag, naar Schalkhaar om rond 20.30 uur het jaarlijkse paasvuur aan te steken. De burgemeester zal er getuige zijn van een gemoedelijk dorpsfeest dat in meerdere opzichten in een nieuw jasje is gestoken.

De Stichting Paasvuur Schalkhaar heeft gekozen voor een ruimere opzet en een andere inrichting van het feestterrein langs het kanaal. De tent, een slag groter dan in de voorgaande jaren, staat bijvoorbeeld op een andere plek, waardoor er voor het publiek rondom het vuur meer ruimte ontstaat en er bovendien een horecapleintje met zitplaatsen en statafels kan worden ingericht.

“Met dergelijke kleine verbeteringen hebben we een goede professionaliseringsslag gemaakt”, meent initiatiefnemer Rob Slinkman. “Ons evenement, dit jaar met DJ Randy, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Vorig jaar hadden we ruim 2.500 bezoekers. Om de veiligheid van al die enthousiaste mensen, jong en oud, te kunnen blijven garanderen, waren deze veranderingen echt nodig.”

Slinkman somt tevreden nóg een aantal verbeteringen op. “Als organisatoren zijn we in onze nieuwe jassen opvallender aanwezig en dus makkelijker aanspreekbaar, er staan meer lichtmasten, we hebben toiletwagens met stromend water in plaats van aparte wc-units, het terrein is nog beter afgezet met dranghekken en bij de muntenverkoop kan dit jaar voor het eerst worden gepind.”

Ook de ingang van de paasvuurlocatie in Schalkhaar, bereikbaar vanaf de parkeerplaats van sportpark De Horsterhoek, heeft een bescheiden metamorfose ondergaan. “Een eyecatcher”, glimlacht Rob Slinkman geheimzinnig, “een warm welkom voor elke bezoeker, namens al onze vrijwilligers.”

Paasvuur Schalkhaar: zondag 16 april 2017 om 20.30 uur; (terrein open vanaf 19.00 uur.)