Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rookes Rietman wordt

Nijhof & Rietman

SCHALKHAAR – Rookes en Betje Rietman willen op termijn met pensioen, maar voor het zover is zullen deze ondernemers er voor zorgen dat de zaak goed over kan worden gedragen, gericht op een sterke toekomst. Sinds 21 jaar runnen ze het eigen bedrijf in wit- en bruingoed aan de Oerdijk.Rookes startte z’n werkzame leven bij Ribbink in Bathmen waar hij als loopjongen op z’n zeventiende begon en vervolgens in dienst kwam bij De Lange in Schalkhaar waar hij een kwart eeuw op de loonlijst stond. Bij beide bedrijven werkte hij met plezier, leerde de fijne kneepjes van het vak en was uiteindelijk klaar voor een eigen onderneming. Dat bedrijf floreerde goed door de loop der jaren. Het assortiment breidde zich uit en uiteindelijk moest ook het pand qua ruimte worden aangepast.

Samen bouwden ze een stevige onderneming op waar service en deskundigheid  de boventoon voeren. En dat willen ze voor de toekomst waarborgen, voordat ze met pensioen gaan. Zoon Richard treedt met hart en ziel in hun voetsporen, maar zal alleen niet altijd in de zaak kunnen zijn vanwege zijn gezondheid. Daarvoor is echter een prachtige oplossing gevonden: samenwerking met Nijhof in Colmschate die  ruim naam en faam heeft gemaakt op het gebied van wit- en bruingoed en het begrip service even hoog in het vaandel heeft. Het bedrijf van Michiel en Wendy Nijhof blijft voorlopig nog in Colmschate. Hoe het later gaat zal de toekomst uitwijzen.

 

De naam is gewijzigd in Nijhof & Rietman

Op het gebied van serviceverlening staan ze sterk met vier monteurs (en zelfs nog een vacature) en werken ze in een heel groot gebied, ook wat het plaatsen van inbouwapparatuur betreft. Mensen die hun apparatuur elders hebben gekocht hoeven niet te schromen: ze kunnen rustig bellen naar Nijhof & Rietman als er iets gerepareerd moet worden! Wat de winkel in Schalkhaar betreft: het nieuwe deel van de zaak wordt straks een Easyfiksshop waar o.a. stofzuigerzakken, accessoires voor wit- en bruingoed en computers, cartridges, e.d. naar toe verhuizen, zodat er in het huidige winkelgedeelte meer ruimte ontstaat voor wit- en bruingoed en inbouwapparatuur.