Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ruime keus speciaalbier bij Swartjes uw TopSlijter

SCHALKHAAR – Sinds een aantal weken is het assortiment bij Swartjes uw TopSlijter uitgebreid met een keur aan speciaal bieren. De keuze is bijna verdriedubbeld om in te spelen op de groeiende vraag naar kwaliteitsbieren.

Naast bekende en onbekende trappisten is er een ruime keus uit diverse Nederlandse brouwsels in alle smaken en soorten. De Deventer Davo bieren en bijvoorbeeld het goedlopende Bronckhorster bier. Ook zijn er bijzondere buitenlandse bieren uit bijvoorbeeld Oostenrijk. Naast de donkere, dubbele, krieken en tripels zijn er ook bieren van het nu enorm populaire IPA type.

IPA, India Pale Ale, afgekort I.P.A., is een biersoort binnen de categorie Pale Ale. De IPA werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19e eeuw en was o.a. bestemd voor de overzeese koloniën in het Oosten: India. Omdat de tocht over zee ruim 5-6 maanden duurde, gingen de gewone Pale Ale’s kapot door de tropische hitte. Maar door het toevoegen van extra hop aan het bier, hop is een conserveringsmiddel, bleef de IPA goed. Naast het toevoegen van meer hop, zorgden ze er ook voor dat er meer alcohol in de IPA terecht kwam. Dit werkte ook conserverend voor de IPA. Door de extra hoptoevoeging had dat ook invloed op de smaak van het bier. Het werd fruitig in de neus en bitter in de afdronk. Heerlijk voor in een tropisch klimaat, maar zeker ook lekker in ons koude kikkerlandje.

Speciaal bieren zijn bieren om heerlijk te degusteren en drinkt men bij de maaltijd of eventueel later op de dag om te genieten van een goed glas.

Een greep uit de merken: Davo, Bronckhorst, Wilderen, Troubadour, Bernardus, Chouffe, Chimay, Viven, het IJ ,Kasteel, Rochefort, Jopen en Scheldebrouwerij.

Neem uw kans waar en profiteer op 24Mei van de braderieaanbieding tijdens Schalkhaar Life. Daar kunt vier flessen voor een tientje meenemen om thuis een fijne proeverij te houden. Proost!