Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schaatsen

SCHALKHAAR – Dat kan toch nog deze winter in Salt Lake City, Bathmen en Schalkhaar! Velen gingen ook in de afgelopen jaren van deze eeuw de Bathmense, Diepenveense, Okkenbroekse en Roowinkel/Larense mooie natuurijsbanen op en in Schalkhaar schaatsen op de toendra-ijsvlakte van de Douwelerkolk en reden daar hun rondjes en de scholen werden uitgenodigd. Deze winter van nu, geeft geen natuurijs tot nu toe.In Bathmen was er op initiatief van de carnavalsvereniging een mini kunstijsbaan op de Brink aangelegd en nu is er nog een alternatieve kans voor de jeugd om nog éénmaal gratis te komen schaatsen. In Beweging, de schaats- en skeelerclub uit Deventer geeft samen met de Ondernemers Vereniging Schalkhaar zondag 23 februari 2020 op het op het middenterrein van kunstijsbaan de Scheg een slot winterschaats-glij-dans-feestje. Men kan schaatsen huren; kijk daarvoor op www. schaaatswinkel.net en om 16.45 uur de Scheg binnenkomen en op het middenterrein mee gaan doen.

De kinderen en ouders kunnen vrij het ijs op en er zijn enkele leuke activiteiten tussendoor, waaronder het glijden op de befaamde mini Blauwe-Nico-kont-slee, het dansen van de Plumpuddingdans en het sprinten over 25 meter uit het kippenhok. Sommigen doen ook de schaatskoprol.

Uit Bathmen deden Stephan Heijster en Rob van der Wal mee aan de laatste gehouden natuurijs marathon in Zutphen en Mika van Essen uit Schalkhaar reed de Douwelerkolkmarathon en die binkies kwamen toen op het podium. Carlijn Achtereekte uit Lettele deed afgelopen vrijdag mee aan de wereldkampioenschappen in Salt Lake City en Loes Busser deed onlangs mee aan het Nederlands Kampioenschap marathon voor junioren en zij deden allen ook mee aan deze leuke en leerzame dorpen- en schoolschaatsfeesten van Schaatscomité Schalkhaar sportief Oost Nederland In Beweging in leerzame en sportieve zin tijdens de befaamde dorpen- en schoolschaatsfeesten.