Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vernieuwd programma Schalkhaar Life! valt in de smaak

Vernieuwd programma

SCHALKHAAR – Schalkhaar stond van vrijdag tot en met zondag (20-22 mei) in het teken van Schalkhaar Life! Het dorp liep uit voor de 16e editie van dit evenement. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagd feestweekend. De nieuwe programma-activiteiten zijn enthousiast ontvangen en beleefd, net als overigens het vertrouwde programma. Een weekend lang feest dat veel te kort duurde.

Nieuwe invulling

De feestavond op de vrijdag kende een vernieuwde invulling. Met het indienen van verzoekjes op bestelling bij The Pianohouse, het maken van (ludieke) foto’s in de Smile at Schalkhaar Life! Place en de welbekende lotenverkoop werd er geld ingezameld voor drie goede doelen. Dit geheel mondde uit in een drukbezochte super gezellige, muzikale swingavond.

Ook de zaterdag vooravond heeft een andere invulling gekregen. De tent was omgetoverd tot een stamcafé, een gezellig moment voor de hele familie. De Schalkhaar Life! Pubquiz was populair, diverse vrienden en buurtgroepen uit Schalkhaar namen deel aan de quiz om speciale pubquiztaart te winnen. De sfeer was top!

 

Drukbezochte activiteiten

De seniorenmiddag is ongekend populair er kan bijna geen stoel meer bij; met ca. 230 senioren zat de tent tjokvol en genoot men van al hetgeen dat geboden werd. Op het schoolplein van de Nicolaasschool was het één groot kleurrijk gebeuren tijdens de officiële opening door Jozef Doedens van Fraizle (hoofdsponsor). De oldtimertoerrit mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Velen zwaaiden de stoet oldtimers met daarin alleen maar blije gezichten uit. Ook bij de kinderactiviteiten en de voorstellingen van de SVS Jazz zat de tent of zaal vol. De workshop voor meiden is elk jaar een succes, de inschrijvingslimiet was al voor aanvang bereikt.

Zaterdag was de jeugd bij Game and Adventure volop actief met de bal of met het lasergamen. Door het mooie weer was de waterbaan zeer geliefd. Gelukkig was het evenzeer droog tijdens de grote feestavond op zaterdag, de belangstelling was overweldigend, de tent bijna te klein. Heerlijk swingen met The Tour. In de Lindeboom trad More Life op ook daar heerste een topsfeer.

 

Een traditioneel onderdeel op de zondagmiddag is de braderie en de kleedjesmarkt voor kinderen. De eerste uren was het er prima toeven daarna waren de weergoden de braderie minder goed gezind dan voorgaande jaren toen de zon overvloedig scheen. Gelukkig was er meer dan voldoende te zien en te doen om de regen te trotseren.

De zeskamp werd voor de tweede maal georganiseerd. Maar liefst acht teams namen deel aan de Slag om Schalkhaar. Dit jaar was het thema ‘Het leger’. De deelnemers en de toegestroomde bezoekers genoten van het geboden vertier.

Tot slot bepaalde het rad van fortuin op de zondagavond de verdeling van de geldprijzen onder de goede doelen.

Daarna was de vloer weer vrij om de 16e editie geheel in stijl af te sluiten: zingend en swingend.

Al met al een fantastisch dorpsfeest dat nu al doet verlangen naar het vierde weekend in mei 2017.

 

Martin bedankt!

Grondlegger Martin Koot heeft zondagavond 22 mei afscheid genomen van de kerncie van Schalkhaar Life!. Martin is een van de oprichters van Schalkhaar Life! en is van onschatbare waarde geweest voor het feestweekend zoals het er anno 2016 staat. Na zestien edities vindt hij het belangrijk dat er vers bloed in de kerncie komt en maakt daarvoor plaats.

Voorzitter Johan Schintz richtte enkele lovende woorden tot Martin en bedankte hem voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren.

Martin blijft gelukkig nog wel op een ander level betrokken bij Schalkhaar Life!