Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zorghuis Schalkhaar werkt plannen uit

Ideeën gezocht voor oude gedeelte gemeentehuis Schalkhaar

SCHALKHAAR – Directrice Sandra Xhofleer-Peters richtte vorig jaar Zorghuis Schalkhaar op, in het voormalige gemeentehuis. Intussen voelen de eerste bewoners zich al aardig thuis. Maar het pand is nog niet volledig af. Het oude gedeelte van het gemeentehuis, dat ook behoort bij het complex van Zorghuis Schalkhaar, wordt binnenkort aangepakt. Hiervoor is de organisatie op zoek naar ideeën.“In ons zorghuis staat de mens écht centraal”, zegt Sandra. “Iedereen heeft immers een eigen levensgeschiedenis en sociaal leven. Regels zijn er om goede zorg te dienen en niet om deze onnodig in te perken. Daarom wonen mensen met zowel fysieke als mentale beperkingen bij ons gewoon bij elkaar. De groep is klein, zodat iedereen zich thuis voelt. We respecteren de wensen van onze bewoners zoveel mogelijk. Daaromheen regelen we de zorg. Iedereen is bij ons ook welkom”, zegt Sandra. “Ook met alleen een AOW-uitkering kun je bij ons wonen.”

 

Ideeën

Het complex van Zorghuis Schalkhaar omvat het nieuwe gedeelte van het voormalige gemeentehuis, maar ook het oude gedeelte. “Voor het oude gedeelte zoeken we naar ideeën die passen binnen ons concept van het zorghuis. We willen daarbij de originele elementen zoveel mogelijk in tact houden, zodat het herkenbaar blijft als het oude gemeentehuis”, zegt Sandra. “We roepen mensen uit Schalkhaar op om met ons mee te denken hoe we aan deze plek een mooie invulling kunnen geven. We willen het echt samen met de omgeving gaan aanpakken.”

 

Informatie

Mensen met ideeën of mensen die meer informatie wensen over Zorghuis Schalkhaar kunnen contact opnemen via tel. 06-38762099 of schalkhaar@zorghuisnederland.nl