Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eagles laat overwinning glippen in laatste minuten

Roodgele formatie uit Deventer nu al tien duels ongeslagen

Foto: www.ga-eagles.nl

Door Laurens Jan Stam

DEVENTER – Zondagavond was de laatste wedstrijd voor de winterstop in de vaderlandse voetbalcompetitie. Go Ahead Eagles had de eer te mogen afsluiten in een duel met Vitesse in een bomvolle Adelaarshorst. Lang leek Eagles de punten in eigen huis te houden, maar in de 93e minuut kwamen de Arnhemmers langszij in een enerverend duel.

Vooraf was er al vuurwerk bij de sfeeractie en een duidelijk statement van de B-side, met een groot spandoek toonden zij tegen het spelen van zondagavondwedstrijjden te zijn. Maar bij dat vuurwerk bleef het niet, want al binnen 10 minuten veerde het stadion op bij de openingsgoal van de Belg Philippe Rommens (foto). Hij mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien en krulde de bal zeer fraai over de muur in de kruising. Een tien met een griffel.

Niet veel later was Vitesse dicht bij de gelijkmaker, maar doelman De Lange van Go Ahead stond op de goede plek. En nog geen 5 minuten later konden de ruim 9000 supporters weer juichen toen wederom Rommens de doelman van Vitesse verschalkte. Spits Lidberg zag een mooie actie smoren, maar via de kluts rolde de bal precies voor de dodelijke rechter van Rommens: 2-0.

Hierna waren er nog mooie kansen en dito aanvallen van de thuisploeg, maar Edvardsen en Deijl zagen hun inzetten op de keeper en paal eindigen. Vlak na de rust kwam Vitesse, dat heel wat beter begon na de thee, wat gelukkig op 2-1 nadat een bal niet goed geraakt werd en lullig over De Lange in de verre hoek viel. Na ruim een uur nog een opmerkelijk moment toen het wel bijna 5 minuten duurde voordat de VAR kon zien dat er geen hands was gemaakt in de eigen zestienmeter van Eagles. Een golf van opluchting was hoorbaar van de tribunes en zo leken de drie punten in Deventer te blijven.

Maar in de slotfase bleef Vitesse veel druk houden en kreeg het een aantal gevaarlijke corners. Tot na de 90e minuut wist de Deventer defensie deze aanvallen af te slaan, maar in de 93e minuut moesten ze dan toch capituleren. Simon van Duivenbooden kreeg de bal voor zijn voeten en wist De Lange in de verre hoek te verslaan. Al met al een verdiend gelijkspel, waarbij Eagles de meest nare nasmaak zal hebben. Maar met een 11e plek mag de ploeg van trainer Hake dik tevreden zijn en vol vertrouwen uitkijken naar de tweede seizoenshelft.