Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead Eagles kan niet weer stunten tegen topploeg en vliegt uit de beker

DEVENTER – Na de overwinning op Ajax de voetbalweek van Go Ahead nog mooier kunnen worden. Maar helaas is het Go Ahead Eagles niet gelukt om de finale van de nationale beker te halen. In de eigen Adelaarshorst werd met 1-2 verloren van PSV. De ploeg van Kees van Wonderen kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Iñigo Córdoba. Maar na een rode kaart van Joris Kramer kort voor rust moest Go Ahead Eagles in de tweede helft alsnog het hoofd buigen na doelpunten van Eran Zahavi en Joey Veerman.

Vanaf de eerste minuut werd Go Ahead Eagles gesteund door een uitverkochte Adelaarshorst. Het spel ging heen en weer. Het eerste schot was van Mario Götze, maar de Duitser in Eindhovense dienst zag zijn inzet gevangen worden door Andries Noppert. Na ruim twintig minuten voetballen probeerde Inigo Córdoba het van heel ver, maar zijn schot bleek een afzwaaier. Niet veel later krulde Joey Veerman de bal richting het doel van Noppert, maar de sluitpost tikte de bal naast.

In de 37e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Ragnar Oratmangoen legde de bal panklaar neer op het hoofd van Córdoba, die hem schitterend achter Drommel kopte. Vlak voor de rust kreeg Go Ahead Eagles twee dompers te verwerken. Eerst maakte Eran Zahavi de 1-1. Niet veel later beoordeelde scheidsrechter Pol van Boekel een overtreding van Joris Kramer als ‘het neerhalen van een doorgebroken speler’. De verdediger moest er met rood af. Met een man minder speelde Go Ahead Eagles verdedigend, maar hield het PSV van grote kansen af. Rond het uur voetballen kregen Mario Götze en Ibrahim Sangaré kansen, maar beiden faalden. Dus bleef het publiek erin geloven en achter de ploeg staan als de missende elfde man. Maar met iets meer dan twintig minuten voetballen bleek dit niet genoeg. Joey Veerman liep het strafschopgebied in en schoot de bal onder Noppert door: 1-2. De thuisploeg stelde hier niet veel meer tegenover en was moegestreden met 10 man en na de slijtageslag tegen Ajax van drie dagen eerder. Komende zondag speelt de ploeg weer thuis, dan komt Utrecht op bezoek in de Adelaarshorst.