Mooie prestaties survivalrun Gendringen

Hangend aan een ladder doet Bart Diekerhof onder toeziend oog van moeder Nanda zijn laatste hindernis.

GENDRINGEN – Een grote afvaardiging van de Survival Vereniging Bathmen heeft het weekend van 2 en 3 februari met succes deelgenomen aan de survivalrun van Gendringen. In verband met de grote deelname en vele categorieën wordt deze survivalrun verdeeld over twee wedstrijddagen die wat weer betreft ook twee gezichten had.De deelnemers die op de zaterdag liepen, hadden het erg zwaar. Een constante koude, natte sneeuw viel op hen neer uit een grijs wolkendek waardoor de hindernissen glad en koud waren. Gelukkig had de organisatie de waterhindernissen uit voorzorg geschrapt, maar desondanks moesten de zaterdagdeelnemers zich van hun beste ‘survivalkant’ laten zien om de hindernissen te halen. Gelukkig deden zich geen noemenswaardige ongevallen voor. Tegenover de sneeuw en kou op zaterdag was er een zonnetje en lekker weer op de zondag, weliswaar met een stevig windje. Soms zit het mee en soms tegen.

Het wordt bijna normaal, maar winnen went nooit zegt men, maar ook nu werd Ruben Dinkelman eerste op de Korte Survivalrun; dit keer zelfs met bijna vijf minuten voorsprong op nummer twee. Als je al twijfels hebt over de evolutietheorie dat de mens van de aap stamt, dan wordt die twijfel weggenomen als je Ruben gemakkelijk door de hindernissen en touwen ziet bewegen. Ruben is hard bezig met een grand slam in de survivalsport. Alle KSR-wedstrijden waar hij dit seizoen aan mee deed, heeft hij tot nu toe gewonnen, een grote prestatie.

Andere opvallende prestaties waren er voor Roel de Ruiter en Bart Dinkelman op de KSR. Roel viel net niet in de prijzen met een vierde plaats in de categorie 40+ en Bart werd tweede bij de mannen 50+.

Op de zondag liet Erwin Ruessink van zich horen. Op de Middel Survivalrun MSR werd de voorzitter van de SVB tweede in de categorie mannen 50 +. Daarmee was hij niet de overall snelste van de SV Bathmen, want Marco Schuurman, weliswaar een stuk jonger, was acht minuut sneller.

Ook de jeugd nam met succes deel aan de run op zaterdag. Ondanks de kou en sneeuw konden Adne en Ian Huntink, Ilan van de Koppel en Sophie en Bart Diekerhof hun parcours vlekkeloos volbrengen al vielen ze nog niet in de prijzen.

Met het voorjaar in zicht komt ook de bekende Schipbeeksurvivalrun op 7 april dichterbij. Inwoners van Bathmen zullen langs de Schipbeek hindernissen zien herrijzen en auto’s met aanhangers rijden door het dorp met daarop allerlei touwen, ladders en andere materialen. Waar de organisatie wat bouw betreft gestaag en voorspoedig vordert, blijven de vrijwilligers voor de wedstrijddag wat achter. Wat zou het mooi zijn als u al dan niet samen met iemand anders ruim 1200 deelnemers en inwoners van Bathmen een geweldige sportieve dag kunt bezorgen door u op te geven als vrijwilliger. U zult merken hoe uw bijdrage gewaardeerd wordt want u krijgt honderden dankbare en spontane reacties van de deelnemers hoe vermoeid ze ook zijn en u wordt door de organisatie goed verzorgd en later op de wedstrijddag uitgenodigd voor een warme maaltijd bij restaurant Boode. Kunt u slechts een paar uur post staan dan ook is de organisatie erg blij met u. Hopelijk kunt u de organisatie helpen waardoor Bathmen op de sportieve kaart van Nederland blijft staan.

Het e-mailadres waar u zich kunt opgeven is vrijwilliger@schipbeeksurvival.nl