Ouderwets avondje Vetkampstraat levert 3 punten op

DEVENTER – De laatste keer dat Go Ahead Eagles wist te winnen in de eredivisie was in het voorjaar van 2017. Uit bij FC Twente werd het destijds 1-2, maar daarmee kon degradatie dat jaar niet voorkomen worden. Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer een driepunter op het hoogste niveau bij te schrijven voor de Deventer ploeg. Tijdens een ouderwets avondje Kowet werd het 2-0 voor de thuisploeg tegen concurrent Sparta uit Rotterdam.

Een verdiende overwinning was het, maar daar zag het niet naar uit de eerste twintig minuten. Al na 4 minuten schoten de Spartanen van dichtbij op de lat en in de herkansing net over. Go Ahead had zo de schrik er goed in zitten en leek wat verrast door het sterke veldspel van de Rotterdammers in de eerste minuten. Maar ietwat tegen de verhouding in, kreeg de thuisploeg een terechte strafschop na goed doorgaan van spits Idland. Dit buitenkansje was voor de jonge Justin Bakker geen probleem en zo leidde de roodgelen met 1-0 na ruim 5 minuten. Hierna gaf Sparta nog een klein kwartier gas om daarna de grip totaal te verliezen. Een domme rode kaart net na rust zorgde ook nog voor een overtalsituatie voor Go Ahead en zo konden de 5500 (meer mochten er niet in) toeschouwers rustig achterover gaan leunen en wachten op een doelpunt. Een kwartiertje later wist Eagles de man meer situatie ook daadwerkelijk in cijfers uit te drukken toen de Griek Botos van dichtbij knap raak kopte na een voorzet van de rechterkant van Lucassen. Na de 2-0 barstte het feest los in het mooiste openlucht museum van Nederland en was het een genot om in het stadion te zijn. Spelers en publiek maakten er een onvergetelijke avond van met veel spektakel en een kakofonie aan geluid vanaf de tribunes. In de laatste 5 minuten mocht publiekslieveling Jacob Mulenga ook nog even onder luid gejuich het veld in. Wat de avond ook tekende was dat een soud-speler van Eagles, Bart Vriends, werd toegezongen door het Deventer publiek. De liefde bleek nog steeds wederzijds, zo gaf de Rotterdammer aan die 3 jaar in Deventer speelde en daar uitgroeide tot een waardevolle kracht. Met 3 punten uit 3 wedstrijden laat Eagles alle Overijsselse ploegen achter zich en kan er met opgeheven hoofd teruggekeken worden op de start van de competitie. Hopelijk volgen er nog meer van deze heerlijke avonden aan de Vetkampstraat en dan zien we aan het eind van de rit wel waar het schip strandt.