Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS houdt open huis in Diepenveen

BATHMEN – De wedstrijd tussen nummer 3 en 4 van de competitie leek een mooie en spannende wedstrijd te worden. Vanwege de weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras veld van Diepenveen.

Dit zou in principe het spel van ABS ten goede moeten komen, en inderdaad de combinaties liepen redelijk en ABS was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Maar het had wel moeite met het 2 spitsen systeem van Diepenveen met daarbij een zeer sterke en snelle spits.
Grote kansen waren er aan beide zijden niet te noteren, tot de 45e minuut een fout en onvoldoende druk op de aanvallers leidde tot de 1-0. Dit zette een kleine domper op de positieve kijk op het spel van ABS.
Maar amper 1 minuut later lag de 2-0 erin en ging ABS met een slecht gevoeld de rust in.
De 2e helft was nog maar 3 minuten oud of een bijna identieke situatie als bij het eerste doelpunt leidde tot de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. ABS probeerde nog wel een doelpunt te forceren maar was in feiten bijna altijd te laat in de acties. Daarentegen leek het wel of elke actie van Diepenveen tot resultaat leidde. Van de 7 kansen werden 4 doelpunten gescoord, eindstand 7-0.
Een les in effectiviteit en wederom afgetroefd op wilskracht.
Op tweede paasdag speelt ABS uit tegen Holten voor een kans op de periode titel van de 2e periode. Diepenveen moet dan punten laten liggen en ABS winnen.