Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Algemene Ledenvergadering Oudheidkundige Kring Bathmen gaat niet door

BATHMEN – In verband met de coronacrisis is Oudheidkundige Kring Bathmen genoodzaakt de Algemene Vergadering, die gehouden zou worden op 15 april, geen doorgang te laten vinden. Tevens is tot nader orde het Historisch Informatiepunt en het Archief gesloten. Het bestuur wenst u alle goeds en goede gezondheid in deze barre tijden.

 

WAT WEL DOOR GAAT:

De hernieuwde uitgave ‘Bathmen 1940 – 1945’ verschijnt op 1 mei en kost € 12,50.

Op zaterdag 1 mei en woensdag 6 mei is het boek verkrijgbaar bij het Cultuurhuus Braakhekke, ’s ochtends van 10 – 13.00 uur. Er kan alleen met pinpas betaald worden.

U kunt het boek ook bestellen door een e-mail te sturen naar  secretariaat@okbbathmen.nl  en wanneer het Historisch Informatiepunt weer opengaat, kunt u ook daar terecht tijdens openingstijden.

 

30 jaar na het verschijnen van de eerste druk, hebben enkele kaderleden van de Oudheidkundige Kring Bathmen gewerkt aan een herziene uitgave van het boek. Na het verschijnen in 1990 was het boek al snel uitverkocht. Bij verschijnen van deze heruitgave wordt nogmaals de grote waardering uitgesproken voor het vele werk van de samensteller, wijlen Jan Lefeber.

In deze wereldwijd roerige tijden is het van belang dat ook de komende generatie de verworven vrijheid blijft koesteren. Daarom moet het verhaal van Bathmen en Nederland worden (door)verteld. Dit naslagwerk mag eigenlijk in geen enkel Bathmens huis ontbreken.

De Bathmense geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wordt zo levend gehouden,

 

Opdat wij niet vergeten. Opdat wij de herinnering levend houden.