Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bladverzamelwedstrijd in volle gang!

BLADVERZAMEL

DEVENTER/BATHMEN – Ruim 20  basisscholen doen in 2015 mee aan de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie. Bennie Bladman heeft alle kinderen opgeroepen om blad rondom de scholen te verzamelen. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen?

De herfst heeft inmiddels goed ingezet: bijna alle bomen zijn verkleurd en verliezen inmiddels hun blad. Hoog tijd dus om op te ruimen!

Op maandag 26 oktober zijn op ruim 20 scholen bladkorven geplaatst. De leerlingen van de scholen kunnen tot en met donderdag 5 november bladeren verzamelen en in de bladkorven doen.

Twee wedstrijden

Er zijn eigenlijk twee wedstrijden: een voor de scholen het buitengebied of die dicht bij een park of een gebied met heel veel bomen liggen, en een voor de scholen in de stad. In het buitengebied ligt immers veel meer blad, één wedstrijd voor alle scholen zou niet eerlijk zijn.

De leerlingen verzamelen (eventueel met hulp van ouders, team en omwonenden) het blad dat in deze weken op straat ligt. Ze mogen zakken met blad van huis meenemen, maar met de hele klas in de straten rondom de school gaan harken en vegen is ook een heerlijke herfstklus en levert heel veel blad op.

De leerlingen doen het blad (uiteraard zonder zakken en ander afval) in de bladkorf.

Als een bladkorf vòòr de finaledag op donderdag 5 november vol zit doet de Deventer Schoon Familie een tussentijdse meting en telt aan het eind van de wedstrijd alles bij elkaar op. De bladkorf wordt leeg gehaald en de kinderen kunnen opnieuw verzamelen.

Finale

Op donderdag 5 november vindt de finale plaats. Om 12.50 uur wordt bij elke deelnemende school gemeten hoe hoog de bladberg is. Dat doet de bladambassadeur die aan de school is toegewezen door Bennie Bladman in samenwerking met de bladpeilassistent (de contactpersoon van de school). Natuurlijk verwacht Bennie Bladman tijdens deze spannende finale het hele team en alle leerlingen op het schoolplein. En hij vindt het heel leuk als ouders/verzorgers ook aanwezig zijn.

Na een klein half uurtje weten we dan welke scholen zich de trotse winnaar van de Bladbokaal 2015 mogen noemen!