Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Boeren verlichten kerst

SALLAND – LTO Salland en Salland Boert en Eet Bewust roepen hun leden en anderen woonachtig in het buitengebied op om tijdens de kerstdagen hun erven sfeervol te verlichten.


Het initiatief is ontstaan als alternatief voor een verlichte boerderijenroute door Salland, die door beide organisaties gezamenlijk georganiseerd zou gaan worden in het weekend voor Kerst. Doordat de veiligheidsregio IJsselland begin deze maand te kennen gaf geen akkoord te geven voor de uitvoering, is besloten om op alternatieve wijze mensen mee te laten genieten van de pracht van het Sallandse buitengebied. “Men kan op 24-25-26 december op eigen gelegenheid toeren door ons prachtige boeren landschap en zo genieten van mooie lichtpunten bij onze boeren en telers; #boerenverlichtenkerst. Zo hopen we zonder georganiseerde activiteit, toch van betekenis te kunnen zijn in deze donkere dagen”, laat de werkgroep weten.
Woont u op het Sallandse platteland en wilt u mee doen? Aanmelden is niet nodig. Verlichten hoeft niet perse met kerstverlichting. Ook met een bouwlamp kunt u een gevel, mooie boom of stoer landbouwvoertuig mooi verlichten.