Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carillonconcert op vrijdag 12 juni


BATHMEN – Juni Carillonmaand heeft dit jaar een andere invulling. Een heus openluchtconcert met een heerlijke potporie aan liedjes. Een prachtige gelegenheid om op het Kerkplein, rond de Dorpskerk en op de terrassen in het centrum van Bathmen onder het genot van een drankje van te genieten.

Kinderliedjes, meezingers, klassieke muziek en dansen zijn de melodieën, die beiaardier Bauke Reitsma op vrijdag 12 juni om 19.00 uur ten gehore zal brengen tijdens het eerste Juni-concert van 2020.
Vanwege de Coronamaatregelen zullen er dit jaar geen andere artiesten hun medewerking verlenen bij de concerten.
Wel kunt u op het Kerkplein, De Brink of wellicht met uw gezin op één van de Bathmense terrassen onder het genot van een drankje en hapje genieten van de kinderliedjes zoals “Ik zag twee beren…”, “Dikkertje Dap”, “Pippi Langkous” of “Op een onbewoond eiland” uit Kinderen voor Kinderen.
Uit het klassieke repertoire zullen werken van Johann Sebastian Bach het Prealudium uit Das Wohltemperierte Klavier Teil I en van Ludwig van Beethoven deel 1 uit de Mondscheinsonate ten gehore worden gebracht.
Daarnaast zullen er Traditionele Ierse dansen klinken zoals Irish Jig en twee Country Dances. En uit het beiaardhandschrift van Johannes Berghuis worden March en “Die Vriesche Boer” ten gehore gebracht.
Verder zullen bekende meezingliedjes klinken zoals Yesterday van John Lennon/Paul McCartney, Here comes the sun van George Harrison, What a wonderful world van Louis Armstrong, My Way van Frank Sinatra, She van Charles Aznavour, Ik zou wel eens willen weten van Jules de Korte, Met broed, zweet en tranen van André Hazes, “t Kleine café aan de haven van Pierre Kartner en Laat me en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy.
Denkt u aan de 1,5 meter regel.
Het volgende Juniconcert is op vrijdag 26 juni om 19.00 uur. Voor dit concert kunt u verzoek nummers indienen via
info@bathmensebeiaard.nl.