Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Koningsdagballonnen gingen richting Bremen

Van de Stichting Oranjecommissie “Bathmen”

BATHMEN – Zoals ieder jaar op Koninginnedag en vorig jaar voor het eerst op Koningsdag, gingen er ook dit jaar weer heel wat oranje ballonnen de lucht in. Het was weer een geweldig feestelijk en mooi gezicht. Dit jaar waren het zo’n vierhonderdenvijftig ballonnen die tijdens de aubade het luchtruim kozen. Een hele klus elk jaar voor de grote groep vrijwilligers van de Oranjecommissie. Al om zeven uur in de ochtend wordt begonnen om op tijd voldoende ballonnen te vullen met helium, maar het is ook dit jaar, ondanks dat het weer meer ballonnen waren dan vorig jaar, gelukt om op tijd klaar te zijn.

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd op 26 Augustus bij Kindcentrum Kinderopvang Bathmen. Boven v.l.n.r.: Jo in t’ Hof, Birgit Hanzen (Oranjecommissie), Daniëlle Slinkman (kindcentrum Kinderopvang Bathmen). Onder de winnaars: Roos Diebels (1e/2e prijs), Femke Flierman (3e prijs) en Sam Muller (1e/2e prijs).

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd op 26 Augustus bij Kindcentrum Kinderopvang Bathmen. Boven v.l.n.r.: Jo in t’ Hof, Birgit Hanzen (Oranjecommissie), Daniëlle Slinkman (kindcentrum Kinderopvang Bathmen).
Onder de winnaars: Roos Diebels (1e/2e prijs), Femke Flierman (3e prijs) en Sam Muller (1e/2e prijs).

Het oplaten van de ballonnen is een vast onderdeel van de aubade en mag daarbij beslist niet ontbreken. Tijdens de aubade werd weer een aantal liedjes gezongen en werd er door jong en oud uit volle borst meegezongen. Al vele jaren worden de liedjes verzorgd door Bert Bovenhof en Christa Baltes, zodat dit altijd weer een succes wordt. Ook dit jaar is het repertoire weer verbeterd, maar het zoeken en maken van nieuwe liedjes vergt veel tijd. We blijven in ieder geval onze uiterste best doen om ieder jaar met iets nieuws te komen.

Nu is iedereen natuurlijk heel erg benieuwd hoeveel kaartjes er terugkwamen en waar vandaan. Er stond op Koningsdag een matige zuidwesten wind en de ballonnen zijn dan ook massaal richting het noordoosten gevoerd, richting Bremen, Hamburg en de Oostzee. Echter door de matige wind was er geen enkele ballon die de Oostzee bereikt heeft. De ballonnen zijn allemaal ruim vóór Bremen terecht gekomen, of in ieder geval alle ballonnen die gevonden en teruggestuurd zijn. De ballonnen van de prijswinnaars zijn gevonden in de plaatsjes Garrel en Ermke. Allebei plaatsjes waar wij nog nooit van gehoord hebben. Voor de geïnteresseerden onder de lezers, Garrel en Ermke liggen respectievelijk 10 km ten noorden en ten westen van Cloppenburg. Dit betekent dat de ballonen van de winnaars zo’n 147 km hebben afgelegd. Voor ballonnen toch een hele afstand.

Naast de scholen mochten ook de peuters van Kindcentrum Kinderopvang Bathmen dit jaar weer een ballon oplaten.

Sommige kaartjes van de ballonnen waren al heel snel binnen, maar dat geldt niet voor alle kaartjes. Om de uitslag te kunnen bepalen en niemand te vergeten, moeten we daarom elk jaar geduld hebben. Van de Stichting “Oranjecommissie” had iedereen dit jaar tot 1 juni de tijd om zijn/haar kaartje terug te sturen. Kaartjes die daarna binnenkwamen konden helaas niet meer meedingen naar de prijzen.

Er zijn wel minder kaartjes teruggekomen dan vorig jaar, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er op de route veel bossen liggen waardoor de kans dat ballonen niet terug gevonden worden, groter is. Het is goed om te weten dat er nog altijd veel attente en sportieve vinders zijn, want dat is natuurlijk allemaal waar we het voor doen.

Nu is iedereen natuurlijk reuze benieuwd naar de uitslag. Hieronder volgen de namen van de prijswinnaars en tevens de namen van alle andere kinderen die hun kaartje hebben teruggekregen. De drie winnaars waren op woensdag 26 augustus uitgenodigd bij de sponsor van de ballonnenactie t.w. Kindcentrum Kinderopvang Bathmen en hebben van bestuursleden Jo in t’ Hof en Birgit Hanzen van de Oranjecommissie en van Daniëlle Slinkman van het Kindcentrum, onder het genot van limonade en een soesje, hun prijsje in ontvangst kunnen nemen.

We hebben dit jaar twee eerste prijswinnaars. Dit omdat dat de twee ballonnen die het verst kwamen op de zelfde plaats gevonden zijn. Deze kinderen hebben daarom allebei de eerste prijs verdiend. Hierbij de uitslag in volgorde: naam, vindplaats ballon, school en klas:

– 1/2. Sam Muller, Garrel, Rythmeen Groep 1;

– 1/2. Roos Diebels, Garrel, Rythmeen Groep 3;

– 3. Femke Fierman, Ermke,Rythmeen Peuters.

 

Verder volgen hier alle andere namen van de kinderen die hun kaartje van de ballon hebben teruggekregen: Merle Ensing, Lingen (Emst), Rythmeen Groep 4; Sanne Kapsenberg, Haselunne, Looschool Groep ?; Guus Poll, Herzlake, Kinderopvang Bathmen Bso1; Floris Bos, Orolbergen, Dorpsschool Groep 1a; Melle van Kampen, Bookhof (Herzlake), Dorpsschool Peuters; Siem Klein Koerkamp, Hengelo, Kinderopvang Bathmen Groep 4; Lieke Meijer Cloppenburg (Loningen), Dorpsschool Groep 3b; Sil Lubberding, Loningen, Rythmeen Groep 3b; Thies Schouwenberg, Loningen/Bunnen, Rythmeen Groep 1b; Benke Jansen, Loningen, Dorpsschool Groep 3a; Bram Belt, Holze (Herlake), Looschool Groep 3; Puk Flierman, Denekamp, Dorpsschool Peuters; Pien van de Woude, Oldenzaal, Dorpschool Groep 2; Wessel Rietman, Hengelo, Dorpsschool Groep 2c.

Mocht jouw kaartje niet gevonden zijn, dan hopen we dat je volgend jaar meer geluk zult hebben. Voor groep 5 was het dit jaar, hoe jammer ook, helaas de laatste keer. Geweldig toch je naam in de krant. Het oplaten van de ballonnen is zo langzamerhand wel een kostbare zaak, maar we vinden dat dit bij de aubade hoort en ook in de toekomst zal moeten blijven behoren. Het door de jaren heen oplaten van de ballonnen is een mooie en zeker een zeer goede traditie geworden. Daar zijn we trots op!

Gelukkig hebben we Kindcentrum Kinderopvang Bathmen ook dit jaar weer bereid gevonden om een deel van de kosten voor hun rekening te nemen. Daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor. We willen dan ook zeker proberen om de komende jaren deze samenwerking  op dezelfde manier voort te zetten.