Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De koude donkere dagen!

Brandweer IJsselland, post Bathmen

BATHMEN – Na deze prachtige warme en droge zomer zijn we inmiddels beland in koelere sferen. Vele lampjes, kaarsen en een gezellig haardvuur worden vaak gebruikt om de duistere en koude maanden gezellig door te komen. Het zijn echter ook de maanden waar natuurlijk de meeste schoorsteen branden ontstaan. Ook in Bathmen hebben wij inmiddels de eersten al gehad. Op tijd vegen, het gebruik van schoon, droog hout en af en toe het schoorsteenkanaal checken op scheuren en aanslag kan veel problemen voorkomen.

Ook het gevaar van koolmonoxidevergiftiging is in deze periode het grootst, doordat de huizen steeds beter geïsoleerd en minder geventileerd worden. De reële kans dat u hier mee te maken krijgt, is vele malen groter dan 30 jaar geleden. Het gebruik van een CO melder kan u hierbij op tijd waarschuwen. Wenst u advies hierover? Vraag het ons, daar zijn we voor!

 

Wist u dat:

• omstreeks april 2019 een gelegenheid wordt ingepland om centraal in Bathmen brandblussers te keuren? Nadere info volgt!

• wij als brandweer zowel op de kazerne als op locatie tijdens bijvoorbeeld uw buurtfeest, enz. presentaties op maat kunnen verzorgen? Vraag naar de mogelijkheden!

• wanneer uw rookmelder wel eens af gaat zonder dat er rook te bespeuren valt, dit meestal te maken heeft met stof dat zich in de inlaat van de melder bevindt? Dit is in de meeste gevallen op te lossen door met de stofzuiger de melder een keer goed uit te zuigen.

• wij adviseren om uw rookmelder minstens elke maand te testen?

• u ons om advies kunt vragen t.b.v. brandveiligheid, rookmelders, CO melders enz.?

• gebruik van winterbanden op uw auto voor een grotere verkeersveiligheid zorgt?

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit schrijven, over brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust aan Erik Brilman 06-23784700 | dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com