Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Maag Lever Darm Stichting slaat alarm voor 2 miljoen buikpatiënten

REGIO – De landelijke collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 18 mei. Aangezien deze week samenvalt met de Deventer avondvierdaagse mag er in Deventer ook in de week van dinsdag 26 mei gecollecteerd worden.

Tijdens de collecteweken slaat de stichting letterlijk alarm voor de 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte. “Wij laten het alarm afgaan voor de vele buikpatiënten die steun hard nodig hebben en om de jaarlijkse collecteweek aan te kondigen”, zegt Marian Verasdonck, directeur van de Maag Lever Darm Stichting. Vanaf maandag 18 mei gaan 17.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen voor deze patiënten. De opbrengst van de collecte gebruikt de Maag Lever darm Stichting voor noodzakelijk onderzoek. “Door onderzoek kunnen we maag-, lever- en darmziekten sneller en beter opsporen, behandelen of zelfs genezen”.

 

Darmziekten

In Nederland ondervinden twee miljoen buikpatiënten dagelijks beperkingen als gevolg van hun ziekte. Met onderzoek en voorlichting zet de Maag Lever Darm Stichting zich in voor deze mensen. Een ziekte die veel Nederlanders raakt is darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden per dag 13 mensen aan deze ziekte. Daarmee is darmkanker de tweede vorm van kanker waar mensen aan overlijden. De gevolgen van deze ziekte zijn groot. Maar ook darmziekten zoals bijvoorbeeld colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, het Prikkelbare Darm Syndroom en coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten. Daar zet de Maag Lever Darm Stichting zich voor in!

 

Collecte

Van maandag 18 mei tot en met zaterdag 30 mei komt er een collectant bij u aan de deur voor een vrijwillige bijdrage. De MLDS hoopt op uw steun voor 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

 

Ook collectant worden voor de MLDS?

Neem contact op met:

Bathmen: Christel Denneboom, tel. 0570-628858.

Schalkhaar: Dicky Olthoff, tel. 0570-626274.

Deventer: Simone Leukenhaus, tel. 06-38393693 of mlds.deventer@gmail.com