Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Eagles verzuimt te winnen ondanks kansenfestival

DEVENTER – Meer dan een dozijn aan kansen en toch niet winnen, dat is wat Go Ahead Eagles overkwam afgelopen zondag in de eerste halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Op eigen veld waren de roodgelen heer en meester tegen FC Den Bosch, maar het vizier stond niet scherp genoeg bij de Deventenaren.

Ruim 9.000 toeschouwers zagen in een volgepakte Adelaarshorst hoe de thuisploeg al in de eerste tien minuten een grote kans kreeg. Een kopbal van Van Moorsel werd op  miraculeuze wijze over getikt voor keeper Wouter van der Steen. Een beeld dat nog vele malen zou volgen deze middag, doelman Van der Steen was namelijk in bloedvorm en zorgde er persoonlijk voor dat Den Bosch in de wedstrijd bleef. Sterker nog, de bezoekers kwamen op voorsprong uit een van de spaarzame aanvallen toen Jort van de Sande de bal met het hoofd bij de tweede paal liet binnen ploffen achter keeper Verhulst.

Hierna ging Eagles nog meer op de aanval spelen en daarbij werd het opgezweept door het publiek dat er nog eens extra achter ging staan. Dit resulteerde in een doelpunt van Van Lelieveld, na handig overstappen van Van Moorsel, in de 30e minuut. Met de 1-1 op het scorebord ging Eagles op zoek naar een voorsprong en spits Verheydt was hier twee keer heel dichtbij met een kopbal net voorlangs en op de lat. Meteen na de rust was Verheydt wel succesvol met een bal strak in de kruising, maar deze werd afgekeurd na beoordeling door de VAR, het was namelijk buitenspel. Twee minuten werd de wedstrijd weer volledig gekanteld toen Luuk Brouwers helemaal vrij kon inschieten in de zestien en zo FC Den Bosch weer op voorsprong zette.

Dus wederom kon Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Bakx, Navratil, Langedijk en Verheydt hadden alle grote kansen maar vonden steeds Van der Steen op hun weg. Na 68 minuten werd de uitmuntende Bossche goalie dan toch verslagen. Navratil bleef koel toen hij alleen op de keeper afging en hield zelfs nog twee keer in, a la Robben, en schoot toen knap tegendraads binnen.
Wat volgde was een knotsgekke slotfase met volop kansen op de overwinning. De grootste mogelijkheid was een strafschop, na overtreding op Navratil, maar Van Moorsel schoot de penalty op de vuisten van Van der Steen en mikte in de rebound jammerlijk over. En dus werd er afgefloten met een 2-2 eindstand en een daverend applaus vanaf de tribunes voor de moe gestreden voetballers van trainer John Stegeman. Komende woensdag speelt Eagles bij Den Bosch en zal het moeten winnen om door te gaan naar de finales.