Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een heel weekend vol wandelplezier in Salland

Salland Wandelweekend

Salland Wandelweekend

SALLAND – Natuurlijk is het 365 dagen per jaar wandelplezier in Salland, maar tijdens het Salland Wandelweekend staat Salland in het teken van wandelen. Een weekend vol wandelplezier voor iedereen, van lange-afstand-wandelaar tot de liefhebbers van een ommetje. Een kleine greep uit het programma:

 

Rododendron wandeltocht

Zaterdag 30 mei kunt u genieten van de prachtige rododendrons in het natuurgebied de Oostermaet bij Lettele. Al voor de 11e keer wordt deze dag de ‘Harm Boersma Rododendron Wandeltocht’ gehouden; een wandeltocht van 5-10-15-25-40 km.

 

Individuele wandelingen

Gaat u liever individueel op pad, kies dan voor één van de 18 wandelroutes van de wandelwebsite www.salland.wandelweb.nl. Op de diverse startpunten, verspreid over Salland, zijn dit weekend de routebeschrijvingen gratis verkrijgbaar maar het is ook mogelijk om de route met uw mobiele telefoon te wandelen. Wilt u liever uw eigen route samenstellen over het wandelnetwerk Salland, kies dan voor de wandelrouteplanner Salland.

 

Wandelen met de uitgever

Ga op pad met Maarten Metz, routemaker en de auteur van het wandelboekje ‘Wandelen in het hart van Salland’ van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Maarten neemt u mee naar zijn geboortegrond, op één van zijn favoriete wandelingen rondom Heino en laat u kennismaken met de mooiste wandelpaden van Salland.

 

Georganiseerde wandeltochten

Liefhebbers van een wandeling met onderweg een leuke uitdaging kunnen dit weekend bij de Wilgenweard in Nijverdal terecht voor een echte navigatie challenge wandeling of een GPS puzzeltocht voor het hele gezin.

Wilt u tijdens uw wandeling meer te weten komen over de historie van de regio dan mag u op zaterdag 30 mei de stadswandeling in Deventer of op zondag 31 mei de historische wandeling in Raalte niet missen.

Voor de muziekliefhebbers verzorgt de Holtense Muziekvereniging op zondagmiddag 31 mei een muzikale wandeling naar de mooiste plekjes op de Holterberg.

 

Wandelarrangementen

Optimaal genieten van een heel weekend vol wandelplezier? Kom overnachten in Salland tijdens het Wandelweekend. De Sallandse ondernemers hebben speciale arrangementen voor u samengesteld.

 

Enthousiast geworden en wilt u mee wandelen tijdens het Salland Wandelweekend? Maak een keus uit het uitgebreide wandelprogramma, trek uw wandelschoenen aan en ga op pad in Salland. Op de website www.sallandwandelland.nl vindt u uitgebreide informatie over alle wandelingen, wandelroutes en achtergrondinformatie.