Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een plekje voor een kind?

Pax Kinderhulp is organisatie die zich inzet voor kinderen die in Berlijn wonen in kindertehuizen of nog bij de ouders thuis waar aan alles een te kort is. Het grootste te kort dat deze kinderen hebben is liefde en aandacht. Wonen in een groep met andere kinderen en dagelijks verzorgt worden door verzorgers die als beroep hebben de kinderen verzorgen is toch anders… Thuis wonen bij je ouders, maar de ouders hebben zoveel zorgen dat er geen aandacht is voor een aai over de bol of geld voor eten, waardoor kinderen eten halen bij gaarkeukens…  Pax Kinderhulp zoekt gastgezinnen waar deze kinderen even op adem kunnen komen, waar ze vrij buiten kunnen spelen en vooral aandacht krijgen van de gastouders.Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar gastgezinnen die een plekje over hebben in hun hart en in hun huis om een kind tijdens een vakantie op te nemen in het gezin. Het hoeft u niet veel te kosten, slechts een slaapplaats en eten is voldoende. Het gaat vooral om aandacht, liefde en ontspanning voor de kinderen. Kunt u een kind gelukkig maken en heeft u nog een plekje voor een kind?

Helaas hebben we de afgelopen kerstvakantie een aantal kinderen uit Berlijn, vooral jongens, niet naar Nederland kunnen laten komen voor een onbezorgde vakantie vanwege een gebrek aan gastgezinnen. Vooral jongens van ca. 7 jaar en ouder blijven vaak over. Waarom? Geen idee, maar meestal wordt gedacht dat meisjes leuker en gemakkelijker zijn. “Onzin!” zegt een gastmoeder die vaker jongens van 9 jaar en ouder in huis opnam, “Jongens zijn net zo leuk als meisjes. Ze hebben andere wensen en hobby’s, maar vinden buiten spelen en TV kijken minstens net zo leuk en pannenkoeken evenzo lekker!”

Het breekt je hart te weten dat er voor deze kinderen geen plekje was bij een passend gastgezin. Deze kinderen hebben de kerstdagen in het kindertehuis of helaas thuis doorgebracht waar aan alles een tekort was. Dit mag toch niet meer gebeuren?

De kinderen (meisjes en jongens) kunnen één tot drie keer per jaar (Pasen, zomer en Kerst) komen. Bussen rijden van Berlijn naar Hengelo (Twente), waar u uw gastkind kunt ophalen. Vrijwillige medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reizen heen en terug. Als het erg goed gaat tussen u en het gastkind, kunt u “uw gastkind” ook opnieuw uitnodigen voor een volgende vakantie en zo een fijne hechte band opbouwen.

Hebt u interesse om Gastouder te worden of  wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Ingrid Voost: 06-20196143 of kijk op www.Paxkinderhulp.nl

Pax Kinderhulp ‘Als je om kinderen geeft…’