Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eke Simons speelt opnieuw in de Dorpskerk

EkeSimons

BATHMEN – Op zondag 1 november zal de in Bathmen geboren pianiste Eke Simon opnieuw in de concertserie van de Stichting Muziekkring Bathmen optreden. Eke Simons treedt als soliste en als kamermusicus in belangrijke zalen in Nederland en daarbuiten op.

Eke voltooide in 2007 haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij gaf solo recitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan het IJ en het Grachtenfestival te Amsterdam. Jaarlijks maakt ze een tournee in Zweden.  Met haar interpretatie in 2010 van “Chapters” van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs.

In samenwerking met beeldend kunstenaar Bart ten Bruggencate treedt Eke regelmatig op met het project “Muziek in Beeld” waarbij tijdens het pianospel schilderijen te zien zijn. Als kamermusicus treedt zij op o.a. met meestercellist Harro Ruijsenaars. Ook werkte zij samen met de Zweedse pianist Dag Achatz, de wereldberoemde percussionist Colin Currie en grotere ensembles als het New European Ensemble.

Het concert in Bathmen wordt een romantisch programma. Eke Simons  zal o.a spelen de sonate van Janácek, delen uit de Lyrische Stücke van Grieg en de grote Phantasie in C van Schumann.

Concert: zondag 1 november. Aanvang: 15.00 uur Dorpskerk Bathmen

Entree: incl. consumptie € 15,00, donateurs € 10,00 p.p.

Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

Meer informatie www.muziekkringbathmen.nl of www.ekesimons.nl