Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Gastgezinnen gezocht voor vrijdagavond 6 oktober:

Meet & Eat

Via de media worden we dagelijks geconfronteerd met de onveilige situatie in delen van de wereld. Met als gevolg een toename van het aantal vluchtelingen in Europa. Vanuit een onveilige uitzichtloze situatie komen deze vluchtelingen ook ons land binnen, in de hoop een bestaan op te kunnen bouwen in een veilige omgeving.

Vluchtelingen willen heel vaak graag inburgeren, nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan de samenleving. Maar voor hen is dit niet zo vanzelfsprekend.

Stichting Present organiseert daarom opnieuw Meet & Eat op vrijdag 6 oktober. Tijdens deze Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten is zo’n mooie manier om elkaar te ontmoeten, culturen te proeven, wat Nederlandse taal te leren en te integreren.

De vorige Meet & Eat was op 21 april jongstleden. Toen waren er in Deventer en omstreken zo’n 15 gastgezinnen Present en kregen ongeveer 40 gasten een plek aan tafel. Een korte reactie van een gastgezin (zie foto)

“Na het toetje brachten we onze gasten weer terug. Dan is het tijd om afscheid te nemen en hopelijk ‘tot gauw’ te zeggen. Beide gezinnen zijn een ervaring rijker! Wij hebben genoten van hun dankbaarheid, waardering, interesse, positivisme, optimisme, humor en nog veel meer. Terwijl ze zoveel meegemaakt hebben. Heel waardevol dat wij een huis en gezin hebben, waar het mogelijk is om een vluchtelinggezin te kunnen uitnodigen. De volgende keer hopen wij weer mee te doen!”

Vind je het leuk om zo iets voor vluchtelingen te betekenen? Dan is men op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via www.presentdeventer.nl/gastgezin. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Informatie over tijdstippen en waar je je gasten kunt ophalen, staat op deze website. Wacht niet te lang, meld je aan vóór 22 september!