Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Genieten op de camping

BATHMEN/DEVENTER – Op een prachtige, zonnige dag eind augustus vertrokken vier bewoners, samen met een aantal vrijwilligers, naar camping De Worp. Een dag om nooit meer te vergeten. Wat hebben de bewoners genoten! De vrijwilligers die mee gingen om hen te begeleiden, kijken ook terug op een geslaagde dag.

Dagprogramma
“We hadden een heel dagprogramma samengesteld”, vertelt Wilma Daggenvoorde. Zij werkt als zorgbemiddelaar bij ’t Dijkhuis, maar ging nu als vrijwilliger mee. “Dat programma bleek helemaal niet nodig te zijn”, zegt ze, “de bewoners vonden het al prachtig om rond te kijken en genoten van een potje Rummikub en elkaars verhalen. We mochten gebruik maken van de campingaccommodatie van Carinova. Daar konden we koffie zetten en een eitje bakken. Prima geregeld allemaal en mooi om te zien hoe onze bewoners het naar de zin hadden.”

Attractie
Het campingleven zelf was voor de bewoners al een ‘attractie’. Mensen die hun tent opzetten, gezinnen die rommelen rond hun caravan of terugkwamen van een uitje, de bewoners namen alles in zich op en vonden het heerlijk om dit alles te observeren. “Je merkt dat onze bewoners dit al lange tijd niet meer hebben ervaren”, zegt Wilma, “sinds ze afhankelijk zijn van zorg, vervoer en hulp maken ze activiteiten als kamperen niet zo vaak meer mee. Dat maakte dit uitje extra bijzonder voor ze.”

Wandeling met een ijsje
De bewoners bleven niet alleen op de camping, maar maakten ook een wandeling. “Deze wandeling was ook al zo’n hoogtepunt”, vertelt Wilma enthousiast, “we liepen langs de IJssel en we genoten van het uitzicht. We maakten een korte stop en aten een heerlijk ijsje. Al met al een prachtige dag. De bewoners hebben van begin tot eind genoten en wilden de volgende morgen het liefst weer naar de camping.”