Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Salland Zuid

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Salland Zuid. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland. Om dit te doen moet 50% van de inwoners vóór 14 november 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor is CIF op 5 september de campagne Glasvezel buitenaf gestart. In totaal gaat het om een circa 2800 huishoudens en bedrijven in de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders, namelijk Caiway, CBizz, Solcon, Fiber, PLINQ en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een Vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.De inwoners hebben een uitnodiging voor de informatieavonden op de deurmat gekregen. CIF heeft ervoor gekozen om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel te kunnen aanleggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich dan al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

 

Glasvezel voor iedereen

Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

 

Samenwerking met SallandGlas

Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkt CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel. CIF en SallandGlas werkten al eerder succesvol samen in het buitengebied van Salland Noord. Maar liefst 59,6% van de inwoners van Salland Noord heeft voor glasvezel gekozen.

 

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

 

Over CIF

CIF is een toonaangevend beleggingsfonds in telecommunicatie-infrastructuren. CIF doet in lange termijn investeringen in Europese telecommunicatie-infrastructuur, waaronder zendmasten, vaste kabelinfrastructuren, datacenters en aanverwante activa.