Go Ahead Eagles verliest thuis met grote cijfers

DEVENTER – Afgelopen vrijdag speelde Go Ahead Eagles thuis tegen het lager geklasseerde RKC. Het was de laatste thuiswedstrijd voor de start van de nacompetitie over een paar weken. Een mooie gelegenheid om nog even het thuispubliek op te warmen voor dit toetje van het seizoen.
Maar niets bleek minder waar. In een goed gevulde Adelaarshorst, met af en toe zelfs een zonnetje, liet Eagles zich behoorlijk de kaas van het brood eten. Al na ruim een kwartier maakte spits Bilate, na een vermeende overtreding op Bosz, de 1-0 oog in oog met GAE-keeper Hobie Verhulst. Bosz speelde verdedigend sowieso een ongelukkige wedstrijd. De man met een heerlijke trap lijkt in de duels toch echt te zwak om een sterk verdedigingsblok te vormen met Veldmate.

Twee minuten na de openingsgoal kopte Bilate ook nog eens op de binnenkant paal. De thuisploeg zette hier wat kleine kansjes tegenover via Van Moorsel en Van der Venne. Grootste kans was er voor back Baas, maar hij schoot vanaf een meter of 7 hoog over. Na de rust waren de heren van Deventer Radio nog niet eens gaan zitten of de 0-2 lag al achter Verhulst. Spierings was dit keer de doelpuntenmaker. En zo leek het licht langzaam uit te gaan bij de ploeg van trainer Stegeman. Iets wat daadwerkelijk gebeurde in het stadion na een klein uur spelen. De helft van de verlichting viel uit en zo was er toch nog wat hilariteit op de tribunes. Met vele mobieltjes werd er extra bij gelicht en zo was er een mooi schouwspel te zien op de tribune. Ondertussen had Van der Venne Eagles weer op een kleinere achterstand gebracht met een fraaie volley na een afgeslagen corner. Maar dit mocht niet baten, want nadat het licht weer was gerepareerd door de technische dienst was het RKC dat nog verder uitliep. Een goede slotfase van Eagles met alles-of-niet spel leverde niets op voor de roodgelen en in de tegenaanvallen wist RKC zelfs nog tweemaal te scoren. Komende vrijdag speelt de Deventer ploeg uit bij Den Bosch, de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Het is te hopen dat daar nog wat vertrouwen wordt getankt zodat er met een goed gevoel begonnen kan worden aan de halve finales van de nacompetitie.